Digitálisfotó kérdezz-felelek #101

Szia!

Én is mostanában szeretnék DSLR-t venni magamnak, a keret rá max 150.000. Ebbe kellene beleférnie a váznak, a fotóstáskának, a memóriakártyának (ha lehet, 2 db), esetleg pótakksinak, + 1-2 alapobjektívnek. (mondjuk egy “normál”, meg egy tele/nagylátószögű(?) )

Amire használnám: kezdő/amatőr hobbifotós lennék, érdekel a tájfotózás és a makró (meg persze az ilyen általánosak, mint pl családi események fotózása, stb)

Amit nézegettem, az az Olympus E-520.

Szerinted ez megfelel a célra? Milyen előnyei vannak (a felhasználási területhez kapcsolódva), és milyen hátulütői, amikre érdemes lenne odafigyelni?

(amiről még jókat hallottam, az a Pentax, arra is kíváncsi vagyok)

Előre is köszönöm a válaszodat:
Gergő


Kedves Gergő!

Első körben arra szeretnék rákérdezni, hogy tulajdonképpen most akkor hobbifotósnak, vagy amatőrnek tartod-e magad. Ez ugyanis nem mindegy, hiszen ami egy kezdőnek még tökéletes, egy amatőrnek már kevés lehet, vagy ami egy kezdőnek kevés, de hobbifotósnak már elég, az szintén egy amatőrnek már kevés lehet.
Hogy _szerintem_ a hobbifotós és amatőr fotós között mi a különbség, azt itt a blogomban megtalálhatod (Hobbifotós, amatőr fotós, fotográfus, profi?).
Az E-520 amatőr fotósoknak is megfelel egyébként. Az előnyeit (meg a hátrányait is) leírtam a tesztjében: Olympus E-520 teszt. A felsoroltakra egészen biztos alkalmas lesz, kivéve ha különleges igényeid lesznek, amelyekhez drágább objektívek szükségesek (valóban nagylátószög, valóban makró, kis mélységélességű portré, stb…)

Melyik Pentaxra gondolsz? K20D? K200D? K-m?
K-m inkább hobbifotósnak való, K200D remek gép amatőrnek is.
Ami nagyon fontos: ha továbblépésen is gondolkozol, akkor ne csak a vázat nézd meg választáskor, hanem a hozzá kapható kiegészítőket is, mint objektívek, vakuk, egyebek, ezek ára, termékskálájának szélessége, használtpiac, stb.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

15 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #101 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük