Canon EOS R5 teszt


A Canon EOS R6 teszt után sem dőltünk hátra elégedetten, ahogy visszavittük a gépet, már hoztuk is el az R5-öt, így most a drágább, magasabb besorolású, fejlettebb videós képességekkel megáldott modellt is teszteljük…

 

Vagy legalábbis próbáljuk, hiszen igen szűk időkeretünk van: az e hét kedden elhozott gépet hétfőn reggel vissza is kell adjuk, mert igen komoly érdeklődés van az EOS R5-re, másnak is hozzá kell férnie a vályúhoz 😉
A stúdióteszteket már elvégeztük, a cikk is készül, egyedül a tesztfotók nem nagyon haladnak, a fő prioritást most a cikk készítése kapja, remélhetőleg holnap már jut idő arra is, hogy aktívan kezdjünk el fotózni vele. Legkedvesebb Kata modellemmel is leegyeztettük már a portrézást, bár szombaton ő is dolgozik, igyekszünk egy gyors fotózást beiktatni még aznap.

Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy ha az EOS R6-ra azt mondtuk, hogy frankó gép, akkor ezt az R5-nél nyugodtan meg lehet szorozni kettővel. A fotózás terén is tud újat mutatni (pl. Dual Pixel RAW esetén portrék fényelése gépen belül kifejezetten jó funkció azoknak, akik nincsenek jó barátságban a Lightroommal), de a minőségi videózás sem kottyan meg neki, sőt! Elképesztő gyors szenzort kapott a gép, így Ultra HD-ben mindössze 9 ms-os kiolvasási idővel büszkélkedhet, ami az eddig látott legjobb érték. Ez a kiolvasási sebesség már elég lehet ahhoz, hogy a Jello-effektus is csak korlátozottan jelentkezzen (de igen gyorsan mozgó témáknál még így is előfordulhat, várjuk már a globálzáras gépeket nagyon 🙂 ).

Az mindenesetre biztos, hogy még egy körre elkérjük a gépet szeptemberben, amikor szintén ejtünk egy esküvői próbát, immár az R5-tel is.
A mostani első etapban pedig igyekszünk a lehető legtöbbet kipróbálni a gépből és a legtöbbet bemutatni a megjelenő cikkünkben. Perpillanat úgy látom, hogy leginkább a tesztfotók mennyiségén lesz majd érezhető a szokásosnál szűkösebb időkeret.

Kész cikkünk várhatóan a jövő hét végén jelenik majd meg.
Frissítés: Tesztünk itt olvasható:
Kipróbáltuk: Canon EOS R5 – teszt

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük