Rólam

birdie (by panant)

Ki is vagyok én?

Nehéz ezt néhány sorban elmesélni. Azért megpróbálom.
75-ös születésű arc vagyok. Középiskolám Vácott végeztem, diplomáim Székesfehérvárott és Budapesten szereztem.

Elvileg villamos mérnök és mérnök tanár volnék, de szakmámban elég keveset dolgoztam. Vilimérnökként itt helyben esélyem nem volt jó állásra, a tanári hivatásról való lemondásom pedig Bálint nevű exoktatási exminiszterünknek köszönhetem, aki szerint a faiskolai diplomával max. kitörölhetem, mintsem Windowsról ‘taníccsak’ tizenéves kölyköknek. Jó, persze én nem eröltetem.

Egy ideig a Hirek.hu, majd Terminal.hu hardver rovatvezetője voltam, majd átkerültem az Index Digicam magazinhoz. Jelenleg (pontosabban már több, mint 5 éve – 2007 végén) az Index Digicam utódjának tekinthető Pixinfo digitális képalkotás (főként fényképezőgépek, objektívek, nyomtatók) website egyik szerkesztője vagyok, s még ma is lelkesen tudok nekiesni egy-egy új hírnek, vagy egy termék tesztelésének. Persze néha már én is érzem a tespedtség első jeleit, de remélem azért még nem vészes a helyzet.

2001-ben elindítottam az első fotós oldalamat „A nap fotója” címmel, ahol naponta került fel egy-egy előre válogatott kép az olvasók fotóiból. Jó kis csapat volt az, hát még az Index fórumban milyen jó kis banda gyűlt össze. Több talit is szerveztem, ahol remélem a többiek is jól érezték magukat.

2003-ban másodmagammal elindítottam A nap fotója utódoldalát, a Fotozz.hu fotós közösségi portált. A régi Indexes csapat el-elmaradozott, menet közben sok hibát vétettem, ezért lett pár ellenségem is (no nem én tekintek rájuk ellenségesen, inkább fordítva).
Ma már biztosan máshogy csinálnám.

Emellett tanítgatok még pár órát egy középiskolában, de ezt szeretném 2-3 éven belül befejezni, s inkább fotózásból előkeríteni azt a kis mellékest.

Van egy drága és megértő feleségem, aki nélkül most nem lennék az, ami, meg egy imádnivaló kis nyuszi lányom, aki már (saját szavaival élve:) majdnem 5 éves.

2007. október 25.

29 hozzászólás a(z) Rólam bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük