Samsung NX30, Samsung 16-50mm f/2-2,8 és Samsung 60mm f/2,8 Macro

Nem kevesebb, mint három érdekesség került az asztalunkra a Samsung jóvoltából.

Ígéretes kis MILC masina ez az NX30, az egyszer biztos. Nagy reményekkel kezdtem neki a tesztelésének, már csak azért is, mert nem csak az átlagos kitobjektívet, hanem egy prémium minőségű 16-50mm f/2-2,8 és egy remek 60mm-es makró objektívet is kaptunk mellé.

Az első napok a szokásos módon teltek, készültek a termékfotók, ISO tesztképek, belső tesztfotók, majd következett a terep. Itt mutathatta meg igazán, mire is képes az NX30. A felhajtható elektronikus keresője imádni való, jóllehet, a váltott képes megjelenítés miatt lesznek, akik furának tartják majd a képét (ha ugrál a szemünk a keresőképen, akkor kék-zöld-vörös részeket láthatunk a függőleges vonalak mentén).
Az OLED kijelző jónak ígérkezett, de menet közben kiderült, hogy a színhűsége annyira nem frankó (úgy sem javul, ha az OLED színek funkciót ki, vagy bekapcsoljuk a menüben).

Volt még pár idegesítő furcsaság, amely azonban firmware frissítéssel teljesen jól korrigálható, ezekről most nem rántanám le a leplet, maradjon ez a végleges cikk meglepetése, amely természetesen a pixinfo.com-on fog megjelenni.

Elöljáróban talán annyit megengedek magamnak, hogy a kezdeti nagy lelkesedést a végére kicsit árnyaltabbá tette az a néhány probléma, amely – valljuk be – érthetetlennek is tűnik. Hiszen a Samsung azért nem ma kezdte.

Viszont a makrózást nagyon csíptem vele, sokkal inkább kézhez állt ehhez a feladathoz, mint a DSLR-em (legalábbis kézből dolgozva).

Teljes felbontású tesztfotók itt:
Samsung NX30 tesztfotók.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük