Vízálló stress-teszt – WaterWorld Budapest

Különleges gépeket teszteltünk különleges körülmények között. Rövid szakmai bevezető után élménybeszámoló a budapesti WaterWorld-ről.

Egyre népszerűbbek a gyártók részéről a vízálló kompakt gépek. Nem is csoda ez, hiszen az általános célú gépekkel már Dunát lehetne rekeszteni, így ahhoz, hogy valaki komolyabb profitot érjen el, egy speciális piaci szegmensben kell kiemelkedőt alkotni.

Az egész történetet a Pentax kezdte, amikor 2005-ben megjelent a piacon Optio WP modelljével. Ritka és különleges darab volt, sokáig nem is volt konkurense.
1 évvel később, 2006-ban az Olympus is belépett a vízálló gépek piacára, s kijött a mju-720SW-vel.
Teltek múltak az évek, de más gyártó nem vette észre az ebben rejlő lehetőségeket, mígnem 2008 végén hirtelen több gyártó is vízálló gépet jelentett be. Megjött a Panasonic és a Canon is, utóbbi ráadásul különc is, hiszen nem a bevált rejtett optikás dizájnt követi PowerShot D10 gépével, sokkal inkább a szokványos kompaktok külsejét idézi.

A forgalmazóktól bekért tesztgépekkel felszerelkezve végül 5 géppel indultunk útnak. Cél a WaterWorld volt, ahol komoly próbának tettük ki a gépek vízálló képességét. Igaz, a megadott vízállósági mélységet nem teszteltük, de állóvízen kívül vízi csúszdák tömkelegén is teljesíteniük kellett a kis masináknak.


S most egy kis szubjektív vélemény Magyarország legigényesebb vízi centrumáról.
Már a beléptetés professzionális. A pénztárnál választhatunk 2,5 órás, vagy egész napos jegyet. Előbbi esetében 16 Ft-os percenkénti felárért tovább is lehet tartózkodni a fürdőben.
Mindkét esetben egy órához hasonló induktív jeladót kap a delikvens, miközben a rendszer rögzíti az arcképét a későbbi visszaélések elkerülése miatt.

Belépés után egy közös, koedukált öltözőbe mehetünk átöltözni, ahol a pénztárnál kapott „karórával” nyitható és zárható a szekrényünk. A szekrény se nem túl nagy, se nem kicsi, egy átlagos sporttáska még elfér benne.
Az öltözőkabinok érdekesen vannak kialakítva, ugyanis ha valaki feláll a padra, simán át tud kukucskálni a szomszédos kabinba. S mivel kodedukált, így… 😉 Feleségem meg is vicceltem 😛

Maga a fürdő rész egy óriási, fedett komplexum. Ha jól emlékszem 12 csúszda található az épületben, köztük egy van, ami 10 éves kor alatt is használható. Meli lányommal így csak 1 csúszdát vehettünk igénybe, de azt is nagyon élvezte.
Igazán profi megoldás, hogy ha az ember megéhezik, nem kell kiszaladni a pénztárcájáért, mivel erre semmi szükség nincs. A „karóránk” segítségével ugyanis hozzáírathatjuk számlánkhoz a fogyasztott ételeket és italokat.
Apropó kajálás.
Egy egész jó önkiszolgáló étterem is található a fürdőn belül, ahol elfogadható áron ebédelhetünk meg. Meglepő, de tényleg egész jó áraik vannak. Egy tál húsétel 1200-1300 Ft között van, üdítő 100 Ft/dl áron vehető. Ami luxus, azért viszont komoly pénzeket kell fizetni, így a röviditalokért és a sörökért is (dobozos Dreher cirka 800 Ft 😛 ).
Számomra meglepő volt azt is látni, hogy az úszómesterek nem csak ülnek a székükben és az elalvás ellen küzdenek, hanem igenis járnak erre-arra és teszik a dolgukat.

Kisbabával érkezők is gond nélkül kikapcsolódhatnak, hiszen van külön gyermek rész, ahol két pici gyerekcsúszdán, meg egy bébicsúszdán kívül játszóház, pelenkázó, sőt járóka és gyerekmosdó is a színvonalat emeli.

Tény, hogy nem olcsó a belépő, hiszen egy napra felnőttnek 5 eFt-ot kell számolni, de érdemes abba belegondolni, hogy máshova sem sokkal olcsóbb és úgy vettem észre, hogy itt hatványozottan többet kap az ember a pénzéért.

Június 15-ig 20% kedvezménnyel lehet belépőt venni, így aki szeretné kipróbálni, ne sokáig habozzon. Érdemes egyébként hétköznap menni, nem csak azért, mert a hétvégi jegy drágább, hanem azért is, mert még kicsit holtszezon van, sulinak sincs vége, nyár sincs még ezerrel, úgyhogy tömeg sincs akkora.

Papucsot nem feltétlenül kell vinni, én legalábbis majdnem ott felejtettem, annyira nem volt rá szükség, hogy 1x levettem, aztán ott is maradt szinte estig.
Készpénz sem feltétlenül kell, hiszen kártyával is lehet fizetni.
Úszószemüveget viszont érdemes lehet vinni, nekem legalábbis csúnyán begyulladt a kötőhártyám.
Frissítés: torokgyulladás is összejött, asszem sörözgetés most egy ideig nem lesz, irány a táppénz 😛

Frissítés2: Megjelent a cikkünk is: Vízálló kompaktok tesztje

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük