Digitálisfotó kérdezz-felelek #104

Szia!
Minden elismerésem a blogodért, nagyon profi! 🙂
Egy komolyabb ultrazoom-os kompaktot szeretnék venni. Kettő kiszemeltem már van, a Sony DSC-HX1 és a Casio Exilim EX-FH20. A Sony-ban tetszik, hogy panorámaképet tud készíteni, illetve előtétlencsét lehet rárakni. A Casio viszont tud RAW-ban fotózni, 40kép/s-es sorozatfelvételt, 1000fps-es videót tud készíteni.
Szerinted egy kezdő fotósnak, aki mindenre szeretné használni a gépet, melyik lenne a jobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget!
Martin


Kedves Martin!

Két egészen különleges gépet találtál. Ezek között nyilván úgy lehet választani, ha felteszed magadban a kérdést: vajon az egyszerű panorámázás lehetősége, vagy inkább a nagy képfrissítésű videó és RAW lesz a fontosabb?
Részemről – és ez nagyon szubjektív gondolat – a nagy sebességű videókat és a 40 kép/mp-es sorozatot kevésbé tartom fontosnak (a videó kicsit inkább csak játék). A RAW jó dolog, bár a Casionál pont nem annyira jól eltalált, elég furák lesznek a színek Lightroom-ban konvertálva. A HX1 panorámája is imádni való.
Szóval nehéz a döntés.
Összességében szerintem a Casio speciálisabb funkcióival inkább konkrét elképzelés megvalósítására jó, míg a Sony inkább tűnik jó belépőnek egy hobbi, vagy amatőr fotós számára.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #104 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük