Véglegesre gyúrva: Sony Cyber-shot DSC-HX1

Ma megkaptam a Sony végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő panorámamesterét, a már korábban nálam vendégeskedő DSC-HX1-et.

Mivel már a Sony Cyber-shot DSX-HX1 exkluzív bemutatónk már megjelent a Pixinfon, így sok különlegeset már nem tudok hozzátenni a dologhoz.

A végleges gép ISO125 érzékenységgel startol, ehhez pedig jókora zajszűrés társul, így az Olympus E-P1 után első szavaim a kép láttán nem éppen azok voltak, hogy csodálatos, vagy be’szép.
Kicsit szokni kell még ezt a zajszűrt kompaktos képet és majd utána meglátjuk, mi marad véleménynek (no és persze a kompaktokkal kell majd összevetni, nem a negyedmilliós mikronégyharmados retrokütyüvel 😉 ).

Mondjuk kicsit haragszom a gépre. Beállítottam a WB-t manuálisan, csináltam 2-3 ISO sorozatot (mert mindig elszúrtam valahol, vagy túl szűk volt a kivágás, vagy ferde volt, vagy csak szimplán elfelejtettem, hogy zajszűrés foka is állítható). Végül a negyedik sorozat lett jó, akkorra viszont teljesen elcsúszott a korábban beállított fehéregyensúly (vagy a lámpák kezdtek fáradni és egyre kevésbé világítani amitől sárgás lett a fényük?). Egyébként tapasztalatai szerint a Sony gépek egyébként sem túl jók a manuális beállításban, valahogy tökéletes fehéret nehéz elkapni.

Mindenesetre pipettával rámérve a fehér nem fehér. De most nem leszek precíz, én mégegyszer meg nem csinálom 😛 .
A brutál zajszűrés így is remekül látszik 🙂 .

Jövő hét elején tehát a tesztfotók elkészítése következik, aztán szerdán nyakamba kapom a családom és leruccanunk a Balcsira. Remélem addigra a víz is jól felmelegszik. Aztán lehet víz alatt képeket csinálni…
Jaaa, hogy ez nem vízálló? A fenébe!

Na de azért hátha lesz egy-két érdekes panoráma kép ott is.
Kár, hogy 360 fokot nem tud 🙁 . Pedig arra lenne pár tippem.

U.i.: Petur a Sony Alpha DSLR-A330-ast kapta. Én is kézbe fogtam. Ennyire botrányosan gyenge markolatú tükrös gépet életemben nem fogtam. Borzalom. Ehhez képest az EOS-350D/400D markolata kényelmes, mint egy masszázsfotel.
Nem tudom mit csinált azzal a vázzal a Sony, de elég rossz irányba ment el.
No ez a post most jól Sony alázósra sikerült, pedig nem így terveztem…

A végleges és megjelent Sony DSC-HX1 teszt.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük