Heti dolgok

Elcsúsztatott Nikon D3X teszt, elmaradozó akkutöltő cikk, fotóklub pótszilveszter, ónoseső, miegymás…

Idén korán kezdődött volna a géptesztelés. A Nikon D3X-et kaptam volna, melyet pár óra erejéig már tapizgattam. A részletes teszt azonban úgy néz ki, még egy kicsit várat magára, jelenleg ugyanis nincs még az országban ilyen gép.
De ami késik, nem múlik.


Hétvégén terveztem egy kisebb cikket a ceruza akksi töltőmről, ez is elmaradt családi program miatt. Valamikor azért majd bepótolom, bár igazából karácsony előtt lett volna célszerű, remek ajándék ötlet lett volna. Mivel saját termékről van szó (úgy értem a sajátom, s nem tesztre kapott próbatermék) így most nem a Pixinfon jelenik meg róla cikk, hanem itt a blogomban (bár lassan blogra nem is emlékeztet ez az oldal, na mindegy 😉 ).


Holnap pótszilveszter a fotóklubban. Jópofa dolog ez. Ilyenkor Tóth István bá’ is megtisztel minket, s jó kis történeteket szokott mesélni. Most azonban kicsit több lesz ez. A tavalyi év is úgy telt el, hogy effektíve szinte semmi nem történt. Jó persze volt a kőbányaiakkal egy kis összeröffenés (amin speciel nem voltam, de ez részletkérdés), volt Sárospatakon össznépi szabadegyetem (vagymi, ahol szintén nem voltam, hehe), volt 2-3 pályázaton nevezés (amit én képek hiányában kihagytam), de ezen kívül nem volt komolyabb klubélet.
A havi 1 alkalmas összejárás megvolt, de nyár végétől annyira ellaposodott az egész, hogy már ez a havi 1 óra is soknak tűnt. Pontosabban nem soknak, inkább feleslegesnek. Nem történt ugyanis semmi.
Hiányolom azt, hogy egymás képeiről beszéljünk.
Hiányolom a bemutatókat, „előadásokat”. Annyi sok ember van ott, biztosan lenne mindenkinek valami olyan trükkje, vagy tudása, amit megosztva a tagokkal még nem adná ki a kezéből a védjegyét.
Bár elhatározások már voltak tavaly, ezek megvalósítása elmaradt.
Ezekről említést fogok tenni, mert így az egész klubnak nincs túl sok értelme.
Miért ne lehetne kicsit többet tenni?
Szervezhetnénk akár helyi pályázatot is, kicsit felrázni ezzel a város életét is, s talán új tagokat is toborozhatnánk. Persze csak akkor, ha van konkrét elképzelésünk arra nézve, hogy mit is kellene tennie egy klubnak. Hogy ne csak papíron létezzen, meg havonta 1 órára összeüljünk pofavizitre, hanem tényleg legyen benne effektív munka és haszon.
Kiváncsi leszek mi sül ki belőle.


Holnapra piros riasztást adtak ki az ország középső és déli részére. Igen veszélyes és komoly ónos esőt jelezve előre.
Aki teheti, ne üljön autóba.
Én azért reggel kidugom az orrom és megnézem, hogy be tudok-e jönni a suliba kocsival. Max. hazafelé majd gyalogolok 🙂 .

Btw. suli. Ez a félévi zárás valami borzalom. Főleg a szakmunkás osztályoknál. 14 kölök egy csoportban. Ebből 3-at szeptember óta nem láttam. Osztályozó vizsgára se fog eljönni.
Felfogni nem tudom, hogy az ilyen mégis mire számít.
A másik persze az, hogy a 14-ből 7-en buknak. Olyan szinten lövésük nincs a témáról, hogy hihetetlen. Pedig jóval lejjebb adtam a szintből mint a szakiskolásoknál. Kezdem érteni, hogy egy-egy kollégáról miért hallok olyat, hogy a szakmunkásos osztályoknál nem csinálnak semmit. Ha nem tanítasz, nincs mit visszakérdezni és nem születhetnek rossz jegyek :D.
De azért ez szomorú, valljuk be. Mi lesz ezekkel a gyerekekkel ha pár év múlva felnőnek és dolgozniuk kell(ene). az hagyján, hogy még csak egy röhejes kis érettségije se lesz, de igazából szakmája se nagyon. Mezőgazdasági suli, c. osztály. Mik lesznek? Állattenyésztők? Magyarul etetheti a kocát meg tömheti a libát éhbérért.


Hétvégén esküvői kiállítás Cegléden. Idén viszont nem foglaltunk asztalt. Tavaly elég sok pénzt beleöltünk és igazából nem nagyon jött vissza, a két nap tiszta pangás volt. Most azt tervezzük, hogy egyszerű szórólapot készítünk. Aki akar, megtalál a weblapon, kár azért több tízezer Ft-ot elkölteni és az egész hétvégét beáldozni, hogy aztán 5-6 pár érdeklődjön az egész hétvége alatt, akik a végén máshol kötnek ki.
Bár a szervezők most azt ígérték, hogy többen lesznek a látogatók. Ezt el is tudom képzelni, hiszen a tavalyi 500 Ft-os belépő biztosan visszafogott néhány embert. De ennek ellenére nem látom úgy, hogy rentábilis kiadás lenne.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

8 hozzászólás a(z) Heti dolgok bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük