Gyorstüzelő csodamasina – ultrakompakt bőrben

A Casio Exilim EX-FH20 modellje már járt nálam, erről részletes tesztet is közöltünk a Pixinfo hasábjain. A Casio nem elégedett meg két gyors sorozatra és videóra alkalmas modellel, hanem kihozott egy harmadik variációt is, ezúttal nem ultrazoom gépként, hanem ultrakompaktként, így született meg a Casio Exilim EX-FC100.

Még múlt héten pénteken hoztam el a Casio új ultrakompaktját, mely a Sony CMOS szenzora köré épül, ahogy az Exilim EX-FH20 is.
A két gép között nyilván jelentős eltérések vannak, legalábbis ami a műszaki paramétereket illeti. A szolgáltatásokban már jóval nagyobb hasonlóságot fedezhetünk fel, ha elkezdjük használni a két masinát. Valójában akár azt is hihetnénk, hogy a két modellt hasonló firmware vezérli, s valószínűleg ezzel nem is állunk messzi a valóságtól.

A Casio Exilim EX-FC100 – bár csak rövid tesztben kerül bemutatásra – érdekes masina. Legkiemelkedőbb szolgáltatása a 30 kép/mp sebességű sorozatfelvételi mód, amely ugyan nem teljes, 9 Mpixel felbontású fotókat készít, de a 6 Mpixeles képek így is bőven elegendőek lesznek ezen kategóriában – s bizony a többi gép 7-10 kép/mp-es sebessége még ennél is kisebb felbontásban érhető el. Ezen felül remek szolgáltatás az 1280×720 pixeles videófelvétel, amelynél sajnos az optikai zoom nem használható. Van viszont videóvágási lehetőség gépen belül, amelynek során a számunkra nem fontos részeket vághatjuk ki és dobhatjuk el, akár a film elejéről, végéről, vagy a közepéről is.
Talán a legérdekesebb lehetőség azonban mégiscsak az ultragyors videórögzítés, amelynek során 210 kép/mp, 420 kép/mp vagy 1000 kép/mp képfrissítés választható. Igaz, ezen videók felbontása csupán 480×360, 224×168 illetve 224×56 pixeles lehet. Ezekről azonban már részletesen írtunk a bejegyzés elején linkelt Exilim EX-FH20 tesztben is.

Terveink szerint éppen ezért csak röviden mutatnánk be az ultrakompakt gépet, a főbb szolgáltatásokról az FH20-nál már említést tettünk. Tesztképek persze lesznek, sőt már vannak is, TimeWarp jellegű videók is. A fotókat nézve hasonlóan zajszűrt fotókat produkál, mint az FH20. Lényegi különbség az FH20-szal tehát inkább csak a méretekben és a sorozat felbontásában van. No meg persze nyilván az árban is: FH20: 120e Ft, FC100: 80e Ft.

Frissítés: Elkészült: Casio Exilim EX-FC100 teszt

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük