Előzetesben: Canon PowerShot G11

Nem kell megijedni (vagy tapsolni és ujjongnani 😛 ) nem engem vittek előzetesbe, csak a Canon legújabb csúcskompaktja járt nálam egy kis előzetes erejéig…

A Canon Hungária Kft. jóvoltából néhány napra vendégül láthattuk a gyártó legújabb szuperkompaktját, a PowerShot G11-et. Meglepő volt látni a bejelentéskor, hogy a G11 az elődjénél kisebb felbontású lett. Ennek sokan örültek, sokan kétkedve fogadták. Hogy valóban jobb-e a kisebb felbontású szenzor, az majd a részletes tesztünk során kiderül, egyelőre a gép egyes részeivel, a kezeléssel, a menükkel és a szolgáltatásokkal ismerkedtem meg.

Ami számomra kicsit fájó, az a HD videó hiánya. Persze nem mindenkinek fog hiányozni, ha valaki videózni akar, akkor ott lesz neki a VGA felbontás (de optikai zoom itt sem használható). Ezen a ponton még bőven lehetne fejleszteni a G szériát, ha már a kompaktok felső szegmensébe kínálják.

Még egy apróság, amit igazából nem értek: a G10 14,7 Mpixeles felbontásával 1,3 kép/mp-es sorozatot készített. A G11 10 Mpixeles felbontású, a sorozat sebessége azonban mégis csak 1,1 kép/mp. Érthetetlen.
Ahogy az is érthetetlen, hogy miért nincs időzített kioldású sorozat (vagy más néven időközi sorozat, amikor is előre beállított időnként a gép képet készít).

A géppel készült érzékenység sorozat is, amit közzé is tehetünk majd. Elöljáróban annyit: érdemes lesz megnézni.

Jah, az érzékenység adatok hibásan szerepeltek a Pixinfo-s adatlapon, ki is javítottam (ISO3200 max. felbontáson, ISO12800 2,5 Mpixelen kevés fény módban).
Kíváncsi vagyok, hogy az adatlapjainkat kérdés nélkül 1:1-ben copy/paste-ező 220volt vajon mikor javítja. 😛
A fórumba is kiírtam a javítást, hátha olvassák és ők is javítanak 😀

A Pixinfos adatlapunk.
A 220volt adatlapja (nahát, milyen hasonló :D:D )

Megjelent a Canon PowerShot G11 előzetes bemutató / teszt cikkünk

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Előzetesben: Canon PowerShot G11 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük