A Föld Órája (Earth Hour) + aranyköpés

Ma este 20:30-kor tartottuk a Föld Órája kezdeményezést hazánkban. Pontosabban a kezdeményezés Ausztráliából, Sydney-ből származik, ahol már 2007-ben ezzel hívták fel a figyelmet a klímaváltozásra illetve a környezettudatos életre. (Frissítve: 2009.03.30.)

Több magyar webes hírszolgáltatónál is szerepelt a Föld Órája felhívás. Ehhez mi magunk is csatlakoztunk, s este viccelődtem vacsora közben, hogy 1 óra múlva lámpaoltás. Persze nem értették, hogy mi a fene bajom van, így elmeséltem, miről is van szó, mi ez a dolog.
8 óra után a lányom megfürdött, s anya megszárította a haját (mármint a leányzóét).
Én meg fogtam magam és miután felszabadult a fürdőszoba, bevetettem magam egy gyors zuhanyzásra. Már éppen a törölközésnél tartottam, mikor egyszer csak sötét lett.
Úgy voltam, mint az a bizonyos parasztbácsi, aki UFO-t látott 😀 (miap*csa?!).
Pár pillanattal később megszólalt egy vékonyka hang: A Föld Órája.
A majd’ 6 éves lányom volt 🙂
Mi ez, ha nem környezettudatosság? 😀

No mondom akkor hozzátok a biciklilámpát 🙂
Indirektbe belőttük, hát nem volt egy luxuskivilágítás, de tény, hogy lehetett látni mellette.

A legnagyobb poén mondjuk az, hogy a szomszéd meg éppen valamit ütlegelt (lételeme a zörgés, ha éppen nem ő kopácsol akkor a kutyái ugatnak sztereoban) kint az udvaron. Náluk pedig olyan az udvari világítás, hogy ha felkapcsolja, akkor az utcán, a bejárati ajtónál meg a ház végében is világít egy-egy 60 v. 100W-os izzó 😛
Éljen a Föld 🙂

Egyébként valójában nálunk nem Föld Órája volt, inkább Föld Napja. Legalábbis minimális fogyasztásunk lehetett ma. Délelőtt megcsináltam néhány termékfotó véglegesítését, de az is notebookon, ami hát eleve alig eszik (baromira utálom az asztali gépemben, hogy a videókártya akkor is fűt mint a barom, ha nincs is 3D használat – játszani nemigen szoktam, de a GPU mindig 78 fokos). Ebéd után aztán kimentünk ebbe a csodálatos időben az udvaarra. Ki is kapcsoltam a fűtést, minek menjen.
Kint meg lefeküdtünk a fűbe a lányommal és élveztük a napsütést. Fantasztikusan jó volt 🙂
Aztán persze nem sokáig bírtam a semmittevést úgyhogy nekiestem a szamóca közét kihorolni.

Na kicsit eltértem a témától. Szóval a lényeg, hogy ha tehetjük, ne csak ezen az egy napon, ezen az egy órában figyeljünk az energiafogyasztásunkra, hanem az év minden napján. Ha nem használunk valamit kapcsoljuk ki, nem azért, mert csórik vagyunk, hiszen pénz van dögivel, meg hát fussa’, hanem azért, hogy kisebb legyen az energiaéhségünk.
Sok kicsi sokra megy! Gyermekeinknek takarékoskodunk, nem magunknak. Nekik lesz majd komoly gond, ha nem lesz energiájuk.

Frissítés (2009.03.30.): Íme pár nagyváros Earth Hour-ja:
http://www.boston.com/bigpicture/2009/03/earth_hour_2009.html

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) A Föld Órája (Earth Hour) + aranyköpés bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük