Sony Alpha DSLR-A900 – a végleges

Ma hozzájutottam végre az Alpha széria zászlóshajójának végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő példányához, így ennek tesztelése elkezdődhetett. Someoneelse is eljött egy kicsit megtapizni az új gépet. Még jó, hogy jött…

… mert simán elrontottam volna az első képeket és lenyomtam volna ISO100-ban, pedig ugye az A900-nak is ISO200 az alapérzékenysége. Hiába, jól jön egy régi Minoltás a Sony teszteknél 😉

Sőt, még azt is megtalálta a kezelésiben, hogy a géphez jár távvezérlő.
Megnéztem.
Tényleg volt a dobozban 😀
Na innentől aztán azzal lövöldöztem 🙂

Persze most sem múlt el izgalmak nélkül a munka.
Még mielőtt Someoneelse megérkezett volna, pár képet még lőnöm kellett az Olympus SP-565UZ-vel.
Amikor épp lekapcsoltam a főfényt adó wolfram lámpánkat, akkorát durrant, hogy totál megijedtem. A biztosítékot is levágta kint a folyosón, úgyhogy kellemes derengés és csend ült rá az irodára. Még jó, hogy notebookokkal dolgozunk 😀

Néztem jobbról, néztem balról, mi a fene durranhatott. Az izzószál rendben. A cső sem repedt. De akkor mi?
A kapcsoló???

A kapcsoló szétszedését követően fény is derült a probléma okára. Valószínűleg alul lett méretezve a kapcsoló és nem teljesen az 500W hosszú távú ki-be kapcsolgatására fejlesztették. Magyarul a kapcsoló vörösréz lapocskája az áramkör bontásakor szép ívet húzott és megolvasztotta az alatta húzódó réz lapot. Szép vulkánkráterhez hasonló formát adott.
Sajnos emiatt aztán a kapcsoló teljesen használhatatlanná vált, ha tudott is volna kontaktust teremteni, annyira kis felületen jött volna ez létre, hogy az is tűzveszélyes lett volna.
Úgyhogy maradt a fix bekötés és a hosszabbítóból ki-be húzkodás, amíg nem lesz valami izmosabb kapcsolónk.


Mindenesetre az A900 elsődleges tesztfotóit sikerült így is megcsinálni, bár a hozzá kapott egyetlen 50/1,4-es objektív kissé korlátozza a lehetőségeinket (az órás tesztképet nem is tudtuk elkészíteni).
Vártam egy 24-70/2,8-at, de végül is ahelyett lett az 50-es. Rajz szempontjából mindenképpen előny. Látószög imitt-amott picit necces lesz, de szerintem nem lesz gáz.
Templomos képek cirka 55-60 mm-rel készültek eddig, most lesz icipicit nagyobb látószög, az nem gond.
Piacon 50-70 mm között készültek az áruk fotói, ott is jó lesz az 50 mm.
Olyan igazi városi épületfotó valószínűleg nem lesz, talán 1-2-t sikerül betuszkolni.
Kint a tónál lesz fura, oda ugyanis nagylátószög kellene, max. 35 mm-rel. Hát majd most valami részletet fogok be, ha belefér.
Úgyszintén bent a Hotel Aquarellben nagylátószöggel szoktam tesztfotózni 30-35 mm környékén.
No majd meglátjuk.

Az elkövetkezendő bő egy hetet tehát a fullframe szenzoros A900 társaságában töltöm majd.

Ezen felül kaptunk egy jó hírt is, bizonyos régóta várt termékek tesztelésének úgy tűnik lassan nem lesz akadálya, legalábbis vannak komolyan erre utaló jelek. De erről egyelőre csak ennyit, nem szeretnék inni előre a medve bőrére.

Ittunk inkább Pilsner Urquell-t Someoneelse-szel, de egészen másra 😉
De ez már más lapra tartozik.

Frissítés: A Sony Alpha DSLR-A900 végleges, részletes bemutatója elolvasható: http://pixinfo.com/cikkek/sony_alpha_dslr-a900

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Sony Alpha DSLR-A900 – a végleges bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük