A megismételhetetlen

Mint korábbi post-omban írtam, csütörtökön elhoztam az A900-ast. Tudván, hogy a jövő hét kissé csonka lesz az ünnep miatt, már a hétvégére beterveztem a szokásos piaci tesztkörképet…

Szombaton munkanap lévén feleségem dolgozni ment, én viszont maradtam itthon a lányommal. Reggel az idő eleve rossz volt, így nem is nagyon aggódtam a fotózás miatt.
Majd vasárnap.

Viszont vasárnap mindenképpen meg kell csinálni, hiszen hétfőn már nincs piac, kedden-szerdán suli miatt nem tudok olyankor fotózni amikor már viszonylag normális fények vannak, csütörtök ünnepnap, megint csak nincs piac, pénteken pedig már viszem vissza a masinát. Kicsit sűrű így a dolog, de szerencsére a béta gép nálam jártakor már a cikk fele elkészült, így most már csak a fotózás és néhány mérés elkészítése van hátra.

Szóval vasárnap a megismételhetetlen.
Reggel összekaptuk magunkat és együtt bementünk a városba. Míg feleségem vett ezt-azt, én fotóztam a szokásos zöldségeket, gyümölcsöket.
Nagyon figyeltem, hogy minden flottul menjen, érzékenység ISO200-ra (alapérzékenység), fehéregyensúly napfényre, sorozat mód expozíció sorozatra, s legyen RAW+JPEG, DRO kikapcsolva, szóval oké a dolog.
Végiglőttem a tesztképeket, majd mentünk tovább bevásárolni.

Vasárnap már nem is foglalkoztam többet a tesztképekkel, egy korábbi elmaradásom pótlása volt napirenden.

Ma reggel elővettem a gépet, kivettem belőle a kártyát, majd felmásoltam a képeket. Kíváncsian néztem meg, hogy vajon milyen képet sikerült lőni az 50-essel.
Első furcsaság akkor volt, amikor a képet görgetve túl gyorsan értem át a másik szélére. Aztán teljes képernyőre tettem. Hmm, minden oké.
Vissza 1:1 nézetre. Hm, ez alig nagyobb.
Megnéztem a felbontást: 3024×2016

Ó hogy azt a fűzfűn fütyülő rézangyalát marinéninek, akinek a mókus fészkelt az orrába, hogy rakna tüzet a keresztanyja nappalijába, mi a hétszentséges atyaúristennek hagytam 6 Mpixelen ezt a nyavajás gépet. Áááááááááááááááááá.

Nem kicsit fogtam a fejem 😛
Szerencsére a RAW képek használhatók, s a gép saját JPEG-ei szinte ugyanolyanok, mint a RAW-ból konvertáltak, így óriási baj nem történt, de azért ismét bebizonyosodott:
Hiába próbálunk mindent tökéletesen csinálni, a legnagyobb hülyeségek ellen úgysincs mentelmünk. 🙂

Hja egyébként a pénteki tesztképek között is van egy-két elrontott, amit javítani kell, mert kicsit ugrált a fénymérő két érték között, s a sorozat egyik képe enyhén világosabb lett 😛
No meg a DRO teszt is valamiért csak a 3-as szintig ment, nem 5-ig, az is javítandó.
Plusz a termék dobozát elfelejtettem lefotózni.
Ja és a kézbentartós képek közül is hiányzik kettő 😉

Mostanában olyan szétszórt lettem…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

6 hozzászólás a(z) A megismételhetetlen bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük