Nikon AF-S rulez

Aki Nikonos, ráadásul a belépőszinten, azt már tudja, miért szeretjük ennyire ezt a varázsszót…

Tegnap megérkezett a Nikon belépőszintű 10 Mpixeles D-SLR-je tesztre, a D60-as. Előzőleg már jeleztem a főszerk felé, hogy kérjünk mellé egy fix obit is, mert 8 Mpixel óta a kitobik nem igazán tudják teljes mértékben kiszolgálni a nagy felobntást és ugye nem az a célunk, hogy azt mutassuk meg, hogy csak kitobival milyen gyatra képeket lehet csinálni.
Tiszta sor, hogy azt is meg kéne mutatni, hogy mire képes egy jó objektívvel az adott váz.

Szóval kértünk egy fix 50-es obit, hogy majd azzal csináljam meg a kritikusabb képeket (főként azokat amiket egyébként is RAW-ból konvertálva szoktunk felrakni, pl. az órás tesztkép, meg az ISO képek is).
Egy varázsszót felejtettünk csak el: AF-S.

Ugyanis kaptunk egy 50mm/F1,4-et, de bizony az még a régi verzió (még rekeszgyűrűs verzió), amiben fókuszmotor nincs. Márpedig a Nikon a D40 óta szépen kispórolja a belépőszintű vázaiból a fókuszmotort, úgyhogy annak az objektívben kell lennie.
Így aztán van egy jó objektívünk a D60 mellé, de autofokusz hiányában nem sokra megyek vele. A kis keresőben én sajnos nem látom mikor éles a téma és mikor nem 🙁

Próbáltam ismerősök között kutatni, hátha van itt valakinek, de eddig nem jártam sikerrel.
Nagyon úgy néz ki, hogy a D60 teszt csak a kitobival készül csak el (mondjuk éppen néztem, hogy Petur is megjárta tavaly a D40X-szel, mert ahhoz meg csak egy 55-200-as telét kapott 🙂 ).

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

15 hozzászólás a(z) Nikon AF-S rulez bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük