NEM vagyok stockfotós!

Helyreigazítás az MR1 10.30-án 8:50-kor elhangzott beszélgetés felkonferálásához: nem vagyok stockfotós.

Kellemetlen helyzet, nem vitás.
Tegnap délután kerestek meg telefonon az MR1-től, hogy stockfotózásról lesz egy beszélgetés és szeretnék, ha én is hozzászólnék, csak néhány egyszerű kérdésere kellene válaszolni (egy korábbi beszélgetés után maradt meg a telefonszámom, s a korábbi szerkesztő ajánlott engem).
Bár nem vagyok stockfotós, mégis hozzávetőlegesen ismerem a lényegét, próbálkoztam egy ideig én is ezzel, így hát elvállaltam.

Kb. 8-9 perces beszélgetést rögzítettek telefonon.

Ma reggel fehérvári barátom írta ICQ-n, hogy hallott a királyi rádióban. Még viccesen oda is mondtam, hogy nem gondoltam volna, hogy lesz aki hallja 🙂
Aztán letöltöttem az MR1-ről, mert amikor adásban volt, még édesen alukáltam 😀
Szóval leszedtem az MP3-tárról, majd elkezdtem hallgatni.

Kicsit meglepődtem, amikor ezt hallottam vissza:
„Úgy gondolja, hogy van érzéke a fotózáshoz?
Digitális kameráját ihletetten használja és barátai bíztatják, hogy csak így tovább?
Talán már azon jár az esze, hogy pénzzé kéne tenni szubjektív látványait.
Rajta!
A világhálón tömérdek fotóügynökség sok millió képet tárol és értékesít szabadfelhasználásra. Ja, lehet, hogy csak 50 Ft-ot ér, de sokan megvehetik ugyanazt a képet. Akkor Ön stockfotós lesz, ahogy Birdie is, azaz Irházy Róbert, a fotozz.hu képmegosztó oldal egyik alapítója.

Nem hibáztatok senkit, bejegyzésem célja nem ez. Inkább az, hogy tiszta vizet öntsünk a pohára.
Nem vagyok stockfotós. A tévedést vélhetően egy félreértés okozhatta, gyanítom, hogy a szerkesztő kolléga azt gondolta, hogy stockfotós vagyok, s így adta át a telefonszámom, a műsorvezető pedig már nem is kérdezett rá a telefonbeszélgetés során, hogy egyáltalán az vagyok-e.

Mivel a beszélgetés nem élőben ment le, hanem felvételről, így sajnos nem tudtam már korrigálni. Ezért ezt a lehetőséget ragadom meg arra, hogy korrigáljam: nem mint stockfotós, hanem mint fotós beszélgettem a műsorvezetővel a stockfotózásról.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük