Gyorstüzelő csodamasina

Bár nem annyira nagy újdonság már, de azért jópofa dolog a nagysebességű videózás. A Casio az EX-F1 után elkészített egy olcsóbb változatot, amely talán megfizethetőbb lesz. Az Exilim EX-FH20 nyilván kevesebbet tud, mint az F1-es, de a nagysebességű videózás terén nincs szégyenkezni valója. Akár 1000 kép másodpercenként, no persze ez csak minimális felbontásban. De a 210 kép/mp teljesen jól használható.

Második Casio gép amit ma, pontosabban már tegnap kaptam a bevezetőben emlegetett EX-FH20. Elég komoly a drágaszág, RAW formátumot is támogat, igaz, ekkor ISO200 fölé nem mehetünk (fél a gyártó, higy kibukik a képzaj a zsákból? 😉 ).

Persze az egész gép legérdekesebb része a nagysebességű videózás. Mit nekünk 20×-os optika, kit érdekel az ISO1600, mit számít a dinamika-kiterjesztés szoftveresen, amikor játszhatunk a gyors videózással. A biztos, hogy az elkövetkezendő napokban leginkább ez fog lekötni. Megpróbálok a lehető legtöbb érdekes videót összehozni, mert az biztos, hogy egyelőre ritka az ilyen lehetőség.

No de ez nem azt jelenti, hogy később is az lesz, hiszen mindössze a Sony új CCD-jét kell alkalmazni, meg egy kis körítést tenni alá és máris megvan a gyorstüzelő. Érdekes módon azonban erre a CCD-re csak a Casio harapott rá először.

A szokásos alap tesztfotók mellett itthon gyorsan össze is hoztam egy próba videót. Persze nem egyszerű, mert iszonyat fényigénye van a cuccnak. A lenti kis videó két darab 500 W-os reflektorral támogatva készült.

[flv:/wp-content/210fps.flv 480 360]

Kár hogy nincs puskám, tuti átlőnék vele dinnyétől kezdve üvegpoháron át a vízzel teli lufiig mindent 😉

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Gyorstüzelő csodamasina bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük