Az igazi női fényképezőgép

Találós kérdés: milyen az igazi női fényképezőgép? Rózsaszín és van rajta smink gomb. Smink & shoot.
No, ha most a kedves látogató azt gondolja, hogy viccelődök, sajnos téved. Ez ugyanis a kőkemény valóság!
Casio Exilim EX-Z300.

Mint tegnap írtam, ma visszavittem a Canon gépet, hogy elhozzak két új Casio-t. Egyik részletes tesztre érkezett, míg másik egy gyors rövid bemutatóra.

Mindkét gép érdekes, de kezdjük most az utóbbival.

A Casio ultrakompakt sorozatának jópár tagját már tavaly kivesézgettem – hehe, de jó volt egyszerre négy fényképezőgéppel fotózni 🙂 – így már kis előnnyel indulok neki. Nincs is sok meglepő az Exilim EX-Z300-ban, hiszen jobbára ugyanazok a funkciók köszöntek vissza, amelyekkel már tavaly is találkoztam.

A dobozból való kibontás után azonban mégiscsak nagyot néztem. A gép tetején ugyanis rögtön szemembe ötlött egy gomb, aminek fura jelét láttam meg: két kis csillagocska. Hogy mi lehet az, nem jöttem rá.

Akku betétele és gép bekapcsolása után rögtön ez volt az első gomb, amit megnyomtam (hogyan lehet egy tesztelőt a legkönnyebben hidegre tenni? Építs a gépre olyan gombot, ami nagyon fura, tuti azt nyomja meg legelőször 😉 ).

Hát dobtam is egy hátast. No nem azért, mert felrobbant a kezemben. Hanem mert ez a gomb nem más, mint a smink funkciót bekapcsoló.
Igen, smink funkció!

De van azért más csoda is.
Az arcfelismerés ma már nem számít különleges szolgáltatásnak, s a mosoly érzékelés sem újkeletű, amikor is a gép akkor exponál, ha a képen lévő személy mosolyra fakad. Már-már a pislogás felismeréssel is megbarátokozunk – igaz ez még nincs az EX-Z300-ban – de a mozgás érzékelést már nem tudom hova tenni. Azt mondja a gép: automatikus felvétel, ha a tárgy elmosódása megszűnt. Kell a francnak stabilizátor, majd a gép akkor exponál, amikor éppen stabilan tartom 🙂
Egyelőre nem sikerült értékelhető produktumot kicsalni ebből a funkcióból 😉

Viszont a smink-fotót kipróbáltam a feleségemen. Remek :))
Majd csinálok publikálható verziót is és mindenki csodájára járhat a Casio sminekelésének 😉

Ui: Ma egész nap nem ment a blogom és ennek egyetlen oka van: tegnap este valamiért letöröltem az index.php-t. Ne kérdezze senki, hogy miért, én se tudom megmondani 😀

Frissítés: A Casio Exilim EX-Z300 tesztje olvasható a Pixinfon.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

9 hozzászólás a(z) Az igazi női fényképezőgép bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük