Made in EU

Tök jó ez az új jelölés, csak éppen baromira egyszerű a szar termékeket e mögé bújtatni. Kis magyar autószerelés…

A nyaralás előtti autó átnézetéskor mondta a szerelőm, hogy majd tél előtt csináljuk meg a jobb lengéscsillapító porvédőjét, mert leszakadt a gumiharangról és így a trutymód időben könnyen elkezdhet rozsdásodni a fémrész. Márpedig nem volt egy olcsó darab, kár lenne a jó minsőgégű alkatrészt így tönkretenni.

Héten el is kezdtem szervezni a dolgot, mivel gyertyacsere is aktuális lett, gondoltam a kettőt együtt lezavarom.
Meteor-ba elmentem, ahol kértem konkrét autótípusra ilyen porvédőt, még az évjáratot is mondtam. Srác jelzi, hogy csak univerzálisuk van. Hát mondom az meg milyen? Mutassa már meg.
Kihozza, megnézem. Műanyag átlátszó zacsiban valami gumi henger, ami nem igazán hasonlít arra, amit a lengéscsillapítón láttam. Hm. Hát fura. És ez biztos jó lesz?
Hát univerzális.
Aha.
Gondoltam Made in China, de tévedtem: Made in EU. Na mondom akkor ez most mit is jelent? 😀
Mind1, elviszem, aztán ha nem jó, max. cserélünk.

Még el is szaladtam a szerelőmhöz, hogy nézzen már rá, szerinte jó-e, de épp nem volt otthon, úgyhogy csak a megbeszéltük, hogy majd szombaton ha felemelte a kocsit, akkor derül ki.

Ma reggel kicsit nehezen ébredtem a tegnapi – normál esetben 1 órás út helyett 2 óráig tartó – zötykölődés után (valami idióta félreprogramozta Monornál a forgalomirányító lámpát egy útépítésnél és a Szolnokról érkezőket 2 percig engedte, míg a Szolnok felé haladókat csak 30 mp-ig, természetesen péntek este alig volt, aki Pestre akart menni, aki viszont Szolnok felé, abból bőven…).
Elvittem hát a verdát a szerelőmhöz, aki mondta, hogy épp a héten jött vissza hozzá egy ügyfele, akinek hasonló problémát javított tavaly. Ugyanilyen típusú a cucc, amiről utóbb kiderült, hogy valójában valami magyar Kft. terméke és 1 év után gyönyörűen szétreped az illesztésnél.
Szóval ő felrakja nekem, ha akarom, de akkor jövőre ugyanekkor ugyanitt találkozunk 🙂

Nem is kellett tovább győzködnie, mondtam hagyjuk a fenébe, szart minek rakjunk be. Majd rendelek egy gyárit.
Aztán persze az is kiderült, hogy nincs olyan nagy baj, mint gondoltuk, ugyanis nincs szarrámenve a porvédő, csak felöl van kicsit elszakadva és azért esik le a hengerre.
Kicsit talán gány megoldásnk tűnhet, de szerintem működőképes: fent szépen kötegelővel rá lett szorítva a gumiharang peremére, amin eleve kialakítottak egy bemélyedést körbe.

Így most megmaradt a kecske és a káposzta is jóllakott. Vagymi 😉

Visszavittem a magyar csodát és becseréltem egy egészségügyi dobozkára, mivel az előzőnek már úgyis lejárt a szavatossága és a rendőrbácsik mostanában ebbe is bele kell, hogy kössenek.

Szóval tök jó, hogy EU, de azért azzal rohadtul nem értek egyet, hogy szinte kideríthetetlen, vagy csak nagy utánajárással, hogy egy adott terméket hol gyártottak.
Nem értem ez mire jó…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

6 hozzászólás a(z) Made in EU bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük