Digitálisfotó kérdezz – felelek #77

Én egy belépőszintű SLR gépet szeretnék vásárolni főként sport és család fotózására, az Olymus e 410 et néztemki mia véleményed a gépről és az olipuszról, mert ha jobban megtetszi a dolog és másik márkát szeretnék akkor ugybár nehéz mindent el adni (odjektí,gép,akuk,stb.).

Család fotózása talán a legkevésbé komplikált feladat, akár kitobjektívvel is kivitelezhető (bár egy jó fényerős fix azért minőségben tuti odatesz). Sportfotózáshoz fényerős objektívek kellenek minimum 85 mm-es (fourthirds rendszernél 40 mm-es), nagyobb pályáknál 100 vagy 200 mm-es (4/3 rendszernél 50 vagy 100 mm-es) gyújtótávolság ajánlott. Szerencsére a FourThirds obik jó fényerővel bírnak, igaz, a kisebb szenzor miatt az érzékenység nem tekerhető annyira bátran, mint egy APS-C szenzoros gépnél.
Mielőtt megvennéd a gépet, feltétlenül nézz szét objektívek között, mert nagy különbségek lehetnek az egyes gyártók termékei között. Létezik egy Zuiko Digital 35-100mm f2-es objektív ami ideális sportfotóhoz, de gyanítom a brutto 600e Ft-os ára nem fog beleférni a keretbe 😉
Szóval ne csak a váz árát nézd, mert az úgyis csak a jéghegy csúcsa!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz – felelek #77 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük