Minek nevezzelek?

Nem újkeletű dolog, de talán érdekes lehet másnak is, milyen furcsa lehet a közlekedés néhány táblától. Ahogy a cím is sugallja, valójában nem tudom (vagy csak nem akarom) jelzővel illetni azt, aki kitalálta az új közlekedési rendet kis belvárosunkban, de ami van, az egyértelműen felesleges túlbonyolítás. Nem is értem, miért fogadta el a t. képviselő testület. Vajon mivel érveltek nekik?

Adott egy város, amely egész jó közlekedéssel van megáldva. Sok-sok párhuzamos utca, kellő szélesség, jól kialakult közlekedési rend, kevés dugó.
Namost erre jön valaki, és kitalálja, hogy na majd most megreformálják a közlekedést és rendet tesznek (miért, eddig nem volt rend???). Kitalálják, hogy egy csomó utca, ami eddig tök jól járható volt, legyen egyirányú. Csinálnak egy nagy körforgalmat az egyik térből, egyirányúsítják az egyik gerincutcáját a belvárosnak, egyirányúsítják a belváros egyik tehermentesítő utcáját is. Mindebből mi következik? Totális dugók reggelente.

Nem is értem, hogy az ötletgazda édesanyja miért nem vágta már szívlapáttal kupán a drága fiacskáját, amiért ötlete nyomán annyi csukást el kell viselnie. Bár ugyanúgy csukás kerülgetheti a drága képviselőinket, akik elfogdták a tervezetet és bevezették a város közlekedését megbénító baromságot.

Ennek egyik folyománya, hogy apámnak az eddigi 100 méter helyett cirka 600 métert kell autózni, mire be tud állni a garázsába. Hogy miért? A remek egyirányú utcák fantasztikus logikával kitalált rendszere miatt.

Íme egy térkép, amely szemlélteti a kialakult helyzetet (kék nyilacskák jelzik az egyirányú utcákat, illetve a kötelező haladási irányt, zöld pedig a KRESZ szerint szükséges útvonalat).

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Minek nevezzelek? bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük