Van dolog…

Egyidőben kaptuk meg az Olympus OM-D E-M1X profi m4/3-os MILC vázat, a Nikkor 28mm f/1,4E ED AF-S, a Nikkor 8-15mm f/3,5-4,5E ED Fisheye és a Sigma 28mm f/1,4 DG HSM Art objektíveket.

 
Nem unatkozunk ezen a héten sem, sőt, gyaníthatóan a jövő héten sem fogunk, hiszen biztosan át fogy csúszni a következő hétre az új termékek tesztelése. A fenti fotós táskában csak a tesztre kapott termékek vannak, semmi más, ami a sajátom lenne, nincs 😀

Általában mindenkinek más jelenti az izgalmas teszt terméket, de ennyi féle dolog egyszerre még nem járt nálam, így gyaníthatóan a legtöbb fotós találna magának érdekességet ezek közül.
Egyrészt itt vannak a kiváló fényerejű, f/1,4-es 28 mm-es nagylátók, de ha ez annyira nem ritkaság, akkor ott van még a Nikon halszem zoomja is, ami azért nem hétköznapi (még ha a Canon előbb is jelent meg ilyen objektívvel).

Az Olympus E-M1X-et pedig azt hiszem nem kell különösebben bemutatnom, de ha valaki még nem ismerné, ez az E-M1 Mark II alapjaira épülő, de annál már többet kínáló profi m4/3-os váz, amely integrált portrémarkolattal is rendelkezik, tehát gyárilag két akkut használhatunk. Érdekessége az új LiveND szolgáltatás, ami ND2-ND32-ig képes a természetes szürke szűrők hatását emulálni, valamint az immár kézből is használható nagy felbontású mód, ami a szenzor apró (pixelnél kisebb mértékű) elmozgatásával készít 8 képet és illeszti össze egy nagy felbontású fotóvá. Ez 50 Mpixeles lehet JPEG formátumban, de állványra helyezve a gépet RAW formátumnál 80 Mpixeles is kicsikarható (ahogy az E-M1 Mark II-nél is, az újdonság itt a kézből fotózás lehetősége).

Ha bármi konkrét kérdés, amire külön kíváncsiak lennétek, van még egy hét a teszt befejezéséig, így addig jöhetnek a kérdések, amikre igyekszem majd válaszolni!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük