Újra full-frame vizekre evezünk

Új tesztmasina érkezett, ezúttal a kisfilmes képkockával megegyező méretű szenzorral dolgozó Panasonic MILC-et, az S1R-t tesztelhetjük.

 
Bár még a teszt elején járunk, az már látszik, hogy elég vegyes lesz a kép a Panasonic új profi gépéről, a 47 Mpixeles felbontást nyújtó, Leica képkocka méretű CMOS szenzort használó tükör nélküli S1R-ről. A képminősége remek, sőt, a szolgáltatások nagy része is jó, de azért akadnak szürke foltok. Kicsit talán gyerekbetegségek is érezhetők, mint pl. az, hogy a nagy felbontású fotó mód csak RAW-ban működik, JPEG képet nem kapunk, bár ez lehet, hogy egy firmware frissítéssel orvosolható lesz. Ugyanakkor igyekeztek minden jóval felvértezni a gépet és olyan apróságokat is ellesni más gyártóktól, mint a háttérvilágítással ellátott gombok. Igaz, e téren is olyasmi érzésünk lehet, mint az közismert okos lány meséjében a királynak: kaptunk is ajándékot, meg nem is. Ugyanis csak bizonyos gombok kaptak háttérvilágítást, sok azonban nem, így az ISO, WB és exp. korrekció gombok sem.

A testreszabhatóság azonban remek és az LCD dönthetősége és jobbra hajtása is kiváló megoldás (jóllehet, ezt sem a Pana találta ki, a Fujifilm korábban megjelent már ezzel a megoldással).

Részletes bemutató cikkünk jövő hét közepétől várható a Pixinfo.com-on.

Az időközben megjelent cikkünk itt olvasható: https://pixinfo.com/cikkek/kiprobaltuk-panasonic-lumix-s1r-teszt/

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük