Gyors bejelentkezés

Van munka bőséggel, így egy kicsit elhanyagoltam a blogom, most gyorsan beszámolok hányadán is állunk a gépekkel.

Itt ülök a Pixinfo irodában és éppen várom, hogy megérkezzen a következő heti tesztalanyom, ami egy Panasonic DMC-G6-os tükör nélküli cserélhető objektíves gép lesz, amivel pár pillanatra már találkoztam a Bécsben megrendezett Panasonic meetingen.

Túl sokat nem szeretnék ömlengeni róla így teszt előtt, pláne, hogy még itt sincs az asztalomon. De pár hét múlva úgyis minden kiderül (címszavakban: 18 Mpixeles szenzor, mint az elődjében, új „Accurate” fókuszrendszer, 1 millió képpontos OLED kereső, 3″-os, 1 millió képpontos kihajtható LCD, RAW, FullHD videó, et cetera, et cetera…).

Múlt héten szintén egy Panasonic gép volt nálam, az ultrakompakt méretű, de mégis elektronikus keresővel rendelkező prémium kompakt DMC-LF1, amely nagylátószögnél f/2 fényerőt kínál. A RAW formátumot is támogató fényképezőgép ígéretes darab, nekem bejött, bár az ára kicsit húzós, ennyiért már MILC-et lehet venni, jóllehet, nem 28-200 mm-es átfogással, s egy MILC-nél kisebb mérettel és tömeggel. Mindenesetre a 150e Ft-ot még érdemes lenne lejjebb faragni, érzésem szerint 120e Ft már elgondolkodtató ár lenne.

Van még a tarsolyunkban egy Sony DSC-HX50 utazózoom is, amely egyébként ultrazoomnak is beillik, hiszen 24-720 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú 30×-os zoomátfogású objektíve igen komoly lehetőségeket kínál. Más kérdés persze a képminőség, amelyre tesztünkben választ lelhetnek az Olvasóink.
Az egyébként alapvetően csak rövid tesztet megérdemlő masinát a jó idő okán – és Petur lelkesedése nyomán – részletes tesztben fogjuk közölni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük