Húsvéti tavaszolás Zemplénben – 5. nap

A hazautazás napja.

Reggel már felhős időre ébredtünk. Sajnos az eső is elkezdett cseperegni.
Első célunk a szállás kifizetése és a lecuccolás után Hollóháza volt.

Feleségem odáig van ezekért a dolgokért, így ő meg is nézte a múzeumot. Mi – többiek – azonban kihagytuk ezt. Múzeumnézés után persze nem maradhatott el a vásárlás sem. Egy süteményes tálat nézett ki magának Ági. Igaz, az egy készlet egyik része volt, de külön is meg lehetett venni. Az ára azonban annyira irreális volt a teljes készlethez viszonyítva, hogy inkább megvettem neki az egészet. Gyönyörű egyébként és pont ugyanaz a stílus, mint amit még az I. Index digitális fényképezés fórumtalim után vettünk Gödöllőn a Grassalkovich-kastélyban. Kék szedres mintájú. Tényleg szép.

Hollóháza után kis kerülővel Szilvásvárad felé tartottunk. Ide beiktattunk egy gyümölcsfeldolgozó gyárlátogatást is 🙂 .
Sajnos Szilvásváradra érve komoly eső fogadott minket, ráadásul időben is kicsit el voltunk csúszva. Pedig én nagyon szerettem volna felmenni a vízeséshez, jó kis lezárása lett volna a tavaszolásnak. Eléggé le is hangolt a dolog és rossz kedvem lett.
Egy laza gulyásleves után irány haza.

Visszafelé még levideóztam a csodálatos újszászi utat, hogy megmaradjon az örökkévalóságnak: 2009-ben még voltak ilyen útjaink. Ki tudja, 2019-ben lehet már ilyenek se lesznek 😛 .

Videót most nem raknám fel, elég nagyméretű, de itt egy képkocka belőle:

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Húsvéti tavaszolás Zemplénben – 5. nap bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük