Digitálisfotó kérdezz – felelek #92

Szia!
Egy igen nagy döntés előtt állok,és nem tudom merre lépjek tovább.Szükségessé fog válni egy második váz. Ha elmegyek fotózni nem mondhatom azt hogy majd jövő héten folytatjuk, ha bemondja az uncsit a vázam.
Ezért erősen gondolkodom merre lépjek tovább.
Canon 40 D-m van, ettől rosszabb vázat nem akarok venni, csak is jobbat.
Szóba jöhet az 50D, de akkor még mindig szükség lenne egy obira is, ami 16-35-ös tartományban mozogna. Ugyanis nekem egy 24-105-ös obim van ami nem valami nagy látószög a 40D-n.
Vagy inkább kacsingassak a 5D felé és akkor már nincs szükség plusz obira.
Mivel Te kicsit több ideig tesztelhetted az 50D-t és kézbe kaptad párszor az 5D-t is, talán 5D Markt II-t is. Nagyobb tapasztalattal rendelkezel mint én.

A 40D-ben nagyon tetszik hogy óriási a dinamikai tartománya ha Raw-ban fotózok, így az elcseszetnek hitt képek is használhatóak.
Persze jó hogy magas ISO-n is egész szépen muzsikál, ISO 800-ig minden gond nélkül jól használható.
Mindenképpen olyan vázat szeretnék ami legalább ilyen dinamikai tartománnyal rendelkezik és persze magas ISO mellett is használható képek szülessenek.
Köszi
Üdv
Imi


Kedves Imi!
Jó az ötlet, én is megtartottam a régi vázam pótváznak, biztos, ami biztos alapon. Egy dolgot viszont nem értek. Ha pótváznak szeretnél egy gépet venni, miért akarsz hozzá objektívet is? Vagy ez a kettő független egymástól?
Én pót váznak egy 20 vagy 30D-t vennék használtan, olcsón. Vagy ha jól el vagy eresztve, vedd meg az 50D-t és a 40D marad pótváznak.
A 40D egyébként nem rendelkezik óriási dinamika tartománnyal, nincs óriási előnye a többi tükrössel szemben (sőt, vannak nála nagyobb átfogásúak is). Talán hajszállal jobb, mint a CCD-s APS-C gépek, de minden gépnél sokat számít ha RAW-ban fotózik az ember. A nagyobb szenzorú gépek kisebb zajjal és jobb dinamikával (minimálisan) büszkélkedhetnek, így egy 5D vagy 5D Mark II-vel zajmentesebb képeket készíthetsz, mint bármelyik APS-C szenzorossal.
A magas érzékenységnél alacsony képzaj és a jó dinamikatartomány javarészt a legtöbb DSLR-re igaz.
Kérdés, hogy ha csak pótváznak szánod, megéri-e az ekkora befektetés. De ezt majd te úgyis eldöntöd.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz – felelek #92 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük