K&H Bank és a könyvelési trükk

Avagy hogyan nyúljuk le a naív ügyfelet a szerződésben megfogalmazottak ellenére, könyvelési trükkel…

Még március végén, április elején történt a sztori, amit most leírok. Hogy miért csak most? Egyszerű. Mert eddig vártam, hogy a benyújtott panaszomra bármilyen reakciót kapjak. Ez azonban elmaradt.

Az egészet ott érdemes kezdeni, hogy kisvárosunkban a K&H kínálja a számomra legkedvezőbb számlavezetést, amelynek havidíjában 5 átutalás és 1 kártyás készpénzfelvétel díja benne foglaltatik. Magyarul havi egy készpénzfelvétel ingyenes.

A gond akkor kezdődött, amikor hétvégén hirtelen pénzre volt szükségem, s emlékeztem, hogy abban a hónapban még nem használtam fel az egy készpénzfelételem.
Március 30-án tehát a K&H ATM-jéből készpénzt vettem fel, tudván, hogy az adott hónapban még ilyet nem tettem, így majd díjmentesen megúszom a tranzakciót.
Következő héten április elején szintén vettem fel pénzt, de ugye ez április hónap első készpénzfelvétele volt, így ezt is ingyenesnek gondoltam.
A K&H azonban nem így gondolta. Ügyes kis könyvelési trükkel „megoldotta”, hogy a március végi és április eleji készpénzfelvételem egy hónapban szerepeltesse, így legombolhatja rólam – az egyébként készpénzfelvételi díjként elég súlyos – 200 Ft-ot.

Nem az összeggel van bajom, hiszen 200 Ft-ért ma már a lányommal nem tudok egy fagyit megenni. Csak az elvvel. Hiszen a szerződés szerint a tárgy hónapban történt egy készpénzfelvétel díjmentes.
A bank viszont a március 30-án (vasárnap) történt készpénzfelvételem következő héten kedden, azaz április 1-én könyvelte le. Hogy március 31-én hétfőn mit csináltak, azt nem tudom. Ennek következtében az április eleji készpénzfelvételem már úgy látszott, mintha az a hó második készpénzfelvétele lenne.

Hiába éltem a panasz jogával, hiába küldte fel a központba a helyi ügyintéző a problémámat, semmiféle választ nem kaptam a mai napig.
Nyilván nem is fogok pattogni a 200 Ft miatt, ennél többet nekem már nem ér, de azért megjegyeztem magamnak a bank hozzáállását és minden alkalommal, amint utalás érkezik a számlámra, másnap már továbbítom is a másik bankba, ahol legalább normális kamatot is adnak a kártyán tartott pénzemre és nem is vernek át könyvelési trükkökkel…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) K&H Bank és a könyvelési trükk bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük