Sony Cyber-shot DSC-WX7 – szappantartó extrákkal?

A fényképezőgépek között jelentős különbségek adódhatnak aszerint, hogy melyiket milyen célra szánja gyártója. Akadnak egyszerű belépőszintű modellek, amiken túl sok mindent nem tudunk állítani. Vannak amatőr fotósokat is kielégítő komolyabb gépek, s persze vannak a közép- és felsőkategóriás cuccok is. Az azonban ritka, hogy egy belépőszintű modell felsőközép kategóriás tulajdonságokat kapjon. A Sony Cyber-shot DSC-WX7 ilyen.

Rövid tesztre érkezett a Sony Cyber-shot DSC-WX7.
Első ránézésre nem különösebben érdekes a kis ultrakompakt, bár kecses vonalai és szép, fényes fehér festése azért már elsőre is megdobogtathatja szívünket (pláne ha még ráadásul kicsit „almásak” (apple) is vagyunk).

A gép 16 Mpixeles képérzékelőt kapott, amely manapság a legnagyobb felbontás a kompaktok között. A szenzor azonban nem csak felbontásával, de felépítésével is különlegesnek mondható, hiszen hátsó megvilágítású CMOS-t (BSI-CMOS) alkalmaztak. E szenzorról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy nagy felbontásban képes 10 kép/mp-es sorozatra, videófelvétel készítését 1920×1080 pixeles FullHD felbontásig támogat, s van lehetőség az ultranagy frissítésű (240, 480 kép/mp) videók rögzítésére is.
Ezek közül a Sony Cyber-shot DSC-WX7 a gyors sorozatot és a FullHD videót kínálja. Sorozatot 10 képig készíthetünk, videózni pedig AVCHD tömörítéssel max. 29 percig lehet.

Az optika sem mindennapos, ugyanis egy kisfilmes 25 mm-es gép látószögével rendelkezik. 5×-ös átfogása 125 mm-nek megfelelő gyújtótávolságig juttatja el felhasználóját (a DSC-WX10 7×-es zoomos).
Apropó optika, érdemes lesz megnézni a tesztfotók sarkait. Nem igazán szépek.

Az LCD tetszetős, nagy betekintési szögű, 460e szubpixeles, 2,8″ képátlójú. Sajnos kicsit túlszaturáltan jelennek meg rajta a vörösek, így picit csalóka a képe.

Különlegességek között ott van a pásztázott panoráma készítés lehetősége (csak el kell fordítanunk a gépet körbe, a többit a masina elvégzi helyettünk), illetve van lehetőség ugyanilyen módszerrel 3D panorámát is készíteni.

Cikk majd egyszer csak…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük