Samsung NX200

Igazán meglepő volt kézbe venni az NX200-at…

Talán azért, mert el voltam kényeztetve gyors fókuszú MILC-ekkel, talán azért, mert túl sokat vártam tőle, de az első meglepetés az NX200-nál akkor ért, amikor az első képet készítettem.
A fókuszrendszere bizony nem éppen Nikon 1 szintű 😛 De igazából még Olympus E-P3/E-PL3 szintet sem éri el. Egy picikét lassúcska. Nagylátónál még csakcsak, de telében már igazán kompaktos.

A képe viszont fantasztikus, nekem legalábbis nagyon bejön. A 20 Mpixeles felbontás ellenére nincs erős képzaj, szép részletező képeket kapunk, igaz, egy kicsit erős az élesítés alapbeállításon, de ízlés kérdése.
A szenzorstabilizálás fura, hogy hiányzik, pedig a Samsung SLR-ekben benne van. Na jó, nem újdonság, Sonynál is láttunk már ilyet, meg hát a korábbi Samsung MILC-ek is ilyenek…

Az mindenesetre biztos, hogy nehéz kategóriába sorolni. A háromjegyű NX-eket a belépőszintre kellene sorolnunk, de a 7 kép/mp-es sorozat, a FullHD videó, a LivePanorama (folyamatos panorámakészítés csak a gép elfordításával) mind magasabb szintre emelik. Igaz, beépített vaku nincs, cserébe viszont kapunk egy kis vakut amit felhelyezhetünk a vakupapucsra. Én azonban jobban szeretem a vezeték nélküli dolgokat 🙂

Az első teszttapasztalatok tehát vegyesek, de összességében pozitívak. A kis váz egész kényelmes fogású, bár ha már rápakolom az 50-200-as telét, már viccesen néz ki.

Mindenesetre a MILC-ek között üde színfolt, csak az a fránya fókusz ne lenne oly’ lassú. De azért jól lehet vele dolgozni, pláne, hogy van hozzá egy telém is 🙂 Na meg hogy egész szép napos őszi időnk van.

A fenti képek feldolgozott fotók.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük