Digitálisfotó kérdezz – felelek #80

Tisztelt Szerkesztő Úr, tanácsát szeretném kérni. Tervezem egy új SLR gép és objektívek beszerzését. A felhasználási cél elsősorban szabad téri portré, természetfotozás és makrozás. Jelenleg egy Fuji S7000-est használok, ami már megszolgálta az árát. Hobbyfotózásra kellene, de szeretnék egy több évre szóló minőségi szettet. Váz tekintetében a Canon új gépét az EOS450d-t néztem ki, de ez nem végleges döntés, és vennék két objektívet kb. 18-55-öst, és 70-200-ast. A minőség-ár kompromisszum úgy 350-400e Ft-ig terjed. Kérem a tanácsát, és esetleg tippet a beszerzésre is. Köszönettel: Powerwalker

Kedves Powerwalker!
Úgy godnolom, hogy a kiszemelt gép tökéletesen alkalmas lesz hobbi jellegű portré és természetfotózáshoz. A 70-200mm-es L-es objektív sokak kedvence, kiváló képminősége és megfizethető ára miatt. Portréhoz is jól használható, bár a 4-es fényereje bizonyos kompromisszumokat követel majd. Persze a pénz nagy úr. A 18-55 mm-es kitobjektív általános célokra megfelelő lehet, ebből én javaslom a stabilizált (IS) változat beszerzését, mivel ez nem csak szolgáltatásokban tud többet, de a képminőség terén is határozott előrelépést mutat, amely már a hobbifotósoknál igényesebbnek tartott amatőrök kívánalmait is sok esetben kielégíti. Ezen felül azt hiszem egy 50 mm-es fix gyújtótávolságú, f/1,8 fényerejű alapobjektív lenne jó kiegészítés képpen, hiszen ha kis mélységélességű portrékat is kellene készíteni, arra az 50-es nagyon jól megfelel természetes perspektívája és jó fényereje miatt (képminősége F2,0-F2,2 körül kezd igazán ütős lenni). Közgyűrűkkel még makrózásra is remekül használható.
Beszerzésre én nem tudok jó tippet adni, saját magam csak hivatalos forrásból származó vázat vásárolnék, azt is itthon, de objektívet eddig csak külföldön vettem.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük