Digitálisfotó kérdezz – felelek #36

A kerdesem a kovetkezo lenne.Keresek egy jo digitalis kamerat.Jo alatt ertem a kromatikus aberracio hianyat,gyors egymasutani kepek keszitesenek lehetoseget,eles kepet es a rossz fenyviszonyok kozot is jol dolgozo kamerat,lehetoleg 6x vagy nagyobb optikai zoommal es jo minosegu videofelvevo kepesseggel.Nem reg vettem egy SONY DSC-H2-ot,ami nagyon jo gep volna kromatikus aberracio nelkul.Sok tesztet megneztem,talan a CANON A-700 megfelelne,sajnos eros napsutesben neha elmossa a vilagos feluletek tartalmat es nem tul fenyerzekeny.Tudna e nekem javasolni valami jo gepet?Ha dragabb az se baj.Valaszat elore is koszonom. Udvozlet Dublinbol

Olyan fényképezőgépet nem nagyon fog találni, amelynek nincs kromatikus aberrációja. Olyat esetleg, amelynek kategóriáján belül az átlagnál talán kisebb. Olvasom tovább… minimum 6x-os zoomost szeretne. Nehéz kérdés, hogy szuperzoom legyen, de a CA minimális legyen. Az ultrazoomok között egyébként a DSC-H5/H2 páros telében átlag alatti CA-val rendelkezik, de nagylátószögnél sem szárnyalja túl az átlagot. A Canon PowerShot S3 IS hasonlót produkál.
. Hogy a csak szuperzoom gépekhez mennyivel tudnak jobb optikát fejleszteni az egy jó kérdés, de tapasztalatom alapján ott sem sokkal jobb a helyzet.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük