Nem olcsó, de legalább hackelt.
Vászja meghekkelte az 5D firmware-t is?

Kedves kollégám osztotta meg velem ezt a kis weboldalt reggeli felüdülés gyanánt, úgy gondoltam, nem kevésbé kedves olvasóimmal én is megosztom…

Mint tudjuk, a Canon EOS-5D nem kispályás gép. Szenzora a kispályánál kisebb, de azért az APS-C-nél nagyobb. Az okosok azt szokták mondani, hogy fullfrémes (angol ajkúak kedvéért: full frame), a nagyzolók azt, hogy Leica képkocka méretű, az irigyek szimpán azt, hogy kisfilmes.

Nos tehát van ez a gép, amelyet a legtöbb helyen ma már bruttó 590e Ft-ért árulnak, de még a 24-105/4L IS USM objektívvel is 770e Ft-ért hozzávágják az emberhez.

De mit ér egy 5D, ha nem használhatunk vele APS-C-re tervezett EF-S obikat. Röviden? Semmit. Nem is kéne. Persze ha lenne egy olyan verzió, ami támogatja a tüköraknába mélyebben belógó és a tükröt lágyan csiklandozó EF-S obikat, akkor már mindjárt megérné a pénzét, még ha kissé drágább is lenne.

Álmaink valóra váltak.
Itt a Canon EOS-5D, az EOS-300D-ből már jól ismert professzionális EF-S 18-55-ös kitobjektívvel.
A hackelt váz és objektív együtt csak bruttó 799e Ft-ért már a miénk is lehet.

Persze nem mindenki ilyen derülátó, van aki az egészet csalásnak véli, vagy jobb esetben hülyének nézésnek, esetleg hozzá nem értésnek. Ő biztosan nem hallott még az EOS-300D firmware-ét feltörő Vászjáról (közismertebb és trendibb nevén Wasia), akinek munkáját sok-sok 300D tulaj dícséri. Hát most nagyot lépett és meghekkelte az 5D firmware-ét is, hogy a tükörét kicsit összezsugorítsa, hogy beférjen a 18-55-ös EF-S obi.
Nem értem én ezeket a maradi embereket…

Nos, reménykedjünk benne, hogy senki nem rendelte meg a fenti ajánlatot tevő cégtől az 5D-t 18-55-ös kitobival, mert ha ezt közvetlen ajánlattételnek tekintjük, akkor elég kellemetlen helyzet alakulhat ki.

Komolyra fordítva a szót. Volt már Angliában Kodak fényképezőgép olyan alacsony áron hirdetve, hogy egyértelműen elírásról lehetett szó, mégis a cégnek el kellett adnia ennyiért a már megrendelt termékeket.

Persze azért ne felejtsük el, hogy itt Észak-Balkánon más a törvény ereje. Hiába reklámozza Mézga Aladár 1 euróért, hogy mi itt az EU-ban ne vigyük sehova a terméket, mert az eladónak kutya kötelessége átvenni, mert mi van, ha valaki a Pixmaniától vásárol? Garanciális javításnál küldheti ki postán a gépet franciákhoz. Hja, bocsánat, a Pixmanianak nincs is magyarországi telephelye, tehát a fenti sorok már nem is vonatkoznak rá. Jaj, de trükkös, jaj de trükkös. Ennek persze már nem sok köze van eredeti témánkhoz, de azért gondoltam átmegyek egy kicsit hasznosba is…

Zárszóként csak annyit: vigyázzunk mit, hogyan és hol veszünk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük