Phil Askey – PMDA Person of the Year

Annak, aki sokat foglalkozik digitális fényképezőgépekkel és benne van a szakmában, biztosan nem ismeretlen Phil Askey neve. Phil elsőként alapított digitális fényképezőgéppel foglalkozó weboldalt, ami mára világelsővé vált. Munkájának elismeréséül most az Év embere címet kapta a PMDA-tól.

Phil előtt én is leborulok. Valóban nagy ember és valóban olyat alkotott, ami a szakmában történelmi jelentőséggel is bír. 1998-ban elsőként hozott létre olyan weboldalt, amely digitális fényképezőgépek elfogulatlan és részletes tesztelésével világhírt szerzett neki (a dpreview.com nevet 1999-ben vették fel). Néhány évvel ezelőtt bővítette csapatát. Simon azóta átvette Philtől a munka nagyrészét, s Phil már a menedzseléssel foglalkozhatott ideje nagyrészében.

A munkának meg is lett az eredménye, Phil mára már milliárdos, oldalát amerika legnagyobb internetes áruháza, az Amazon vásárolta meg.

Sikerének kulcsa a mindig precíz és pontos tájékoztatás, a gyártókkal kialakított szoros kapcsolat, a mérnöki pontosságú, mindenre kiterjedő tesztelés és az elfogulatlan cikkírás. Persze sokszor akadt olyan is, amikor a sajtóközleményeket nem kapta meg időben, s ezt ő személyes sértésnek vette. Ilyenkor előfordult, hogy hírei alatt kis zöld megjegyzésben odadörgölt a gyártó PR csapatának. Nos, ő megtehette. Kivülről kissé dacosnak, sértődékenynek tűnhet, de ha jobban belegondolunk, valóban oka volt durcásnak lenni, amikor a munkáját mások nehezítették.

2007. október 29-én a PMDA (PhotoImaging Manufacturers and Distributors Association – Fotó és képalkotás termékeket Gyártók és Forgalmazók Szövetsége) az Év Emberének választotta.
Szakmai munkámban példaképként tekintek rá, sikerének őszinte szívvel örülök.

Congratulation Phil!

Philék egyébként most egy új site építésén dolgoznak, amely várhatóan a második világhírt is meghozza majd neki. De nem szeretnék pletykálni, néhány hónapon belül úgyis elkészülnek. Reméljük addigra mi már el tudunk indulni hasonló célú site-unkkal és egy kis előnyhöz jutunk Philékkel szemben, ami persze azután, hogy elindulnak, gyorsan szerte fog foszlani 🙂

http://www.dpreview.com/news/0710/07103004pmdapersonofyear.asp

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Phil Askey – PMDA Person of the Year bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük