Újraindultunk: megint tele a puttony

Koronavírus ide, koronavírus oda, sokáig nem lehet tétlenül ücsörögni, s mivel enyhítettek az óvintézkedéseken is, beszereztünk néhány tesztelhető terméket.

 
Jól tele lett a fotós táskám az új tesztcuccokkal, pedig még nem is teljes a repertoár.

Aki figyelmesen megnézte a képet és ismeri az újdonságokat, már valószínűleg tudja, hogy mik is érkeztek hozzánk tesztre.
Aki nem, annak most árulom el:
Egy Nikon D6 és egy Tamron 70-180mm f/2,8 Di III VXD.

Igaz, ennél jóval több minden van a táskában, de az a D6 teszthez kapott objektívek (24-120mm f/4, 85mm f/1,4, 70-200mm f/2,8E VR), de lesz még egy 24-70-es is, az is a D6 mellé.

A tesztelést már elkezdtünk, bár kicsit zizis az időjárás, egy focimeccs fotózás és egy futás fotózás már megvolt. A Tamronnal egyelőre nem sok tapasztalatom van, egyszerre akartam összehozni a tesztet a D6 statikus képekkel és a Tamron obival, de ehhez kellett a 24-70-es obi, ami épp ma érkezett meg.

Amit már most elárulhatok: a D6 valami fantasztikusan jó fókuszrendszert kapott, a focimeccsen néhány kép lett csak fókuszhibás, de ez abból következhetett, hogy túl távol állt a játékos és a háttérben már nagyon kontrasztos vonalak (kerítés) voltak. Amikor a 70-200-hoz ideális távolságban játszottak, ott szinte hibátlanul fókuszált a gép és a témán tartotta a fókuszt a 14 kép/mp-es sorozatfelvétel közben is.

A futók fotózásánál azért többször jelentkezett fókuszhiba, de ott is elsősorban akkor, amikor távol volt még a futó, ráadásul árnyékban, így a háttérrel könnyen összekeverhette a gép. Amint kiért a napfényre, már nem volt ilyen probléma.

A Tamron 70-180-ról pedig csak annyit mondok így elsőre, hogy meglepően könnyű, ugyanakkor a képminősége remek! A fókusz sebessége jó, még a problémásnak mondható Sony A7R II vázzal is.

Most pedig következzen néhány kép a Nikon D6-tól:
Köszönet a CVSE vezetőségének, hogy lehetővé tették a zártkapus edzőmérkőzés fotózását!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük