Újraindultunk: megint tele a puttony

Koronavírus ide, koronavírus oda, sokáig nem lehet tétlenül ücsörögni, s mivel enyhítettek az óvintézkedéseken is, beszereztünk néhány tesztelhető terméket.

 
Jól tele lett a fotós táskám az új tesztcuccokkal, pedig még nem is teljes a repertoár.

Aki figyelmesen megnézte a képet és ismeri az újdonságokat, már valószínűleg tudja, hogy mik is érkeztek hozzánk tesztre.
Aki nem, annak most árulom el:
Egy Nikon D6 és egy Tamron 70-180mm f/2,8 Di III VXD.

Igaz, ennél jóval több minden van a táskában, de az a D6 teszthez kapott objektívek (24-120mm f/4, 85mm f/1,4, 70-200mm f/2,8E VR), de lesz még egy 24-70-es is, az is a D6 mellé.

A tesztelést már elkezdtünk, bár kicsit zizis az időjárás, egy focimeccs fotózás és egy futás fotózás már megvolt. A Tamronnal egyelőre nem sok tapasztalatom van, egyszerre akartam összehozni a tesztet a D6 statikus képekkel és a Tamron obival, de ehhez kellett a 24-70-es obi, ami épp ma érkezett meg.

Amit már most elárulhatok: a D6 valami fantasztikusan jó fókuszrendszert kapott, a focimeccsen néhány kép lett csak fókuszhibás, de ez abból következhetett, hogy túl távol állt a játékos és a háttérben már nagyon kontrasztos vonalak (kerítés) voltak. Amikor a 70-200-hoz ideális távolságban játszottak, ott szinte hibátlanul fókuszált a gép és a témán tartotta a fókuszt a 14 kép/mp-es sorozatfelvétel közben is.

A futók fotózásánál azért többször jelentkezett fókuszhiba, de ott is elsősorban akkor, amikor távol volt még a futó, ráadásul árnyékban, így a háttérrel könnyen összekeverhette a gép. Amint kiért a napfényre, már nem volt ilyen probléma.

A Tamron 70-180-ról pedig csak annyit mondok így elsőre, hogy meglepően könnyű, ugyanakkor a képminősége remek! A fókusz sebessége jó, még a problémásnak mondható Sony A7R II vázzal is.

Most pedig következzen néhány kép a Nikon D6-tól:
Köszönet a CVSE vezetőségének, hogy lehetővé tették a zártkapus edzőmérkőzés fotózását!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Ernie & Bert mondta:

    Én 2003-ban kezdtem a digitális, és egyben autofókuszos fotózást. Akkor is nagyjából az volt a téma, hogy megmagyarázható-e, miért tévedett az autofókusz (azaz, pontosítva, nem tévedett, hanem miért fókuszált másra, mint amire én gondoltam, hogy fókuszálni fog), vagy nem. Ezért kicsit elkedvetlenedtem, mikor ugyanezeket olvastam egy két és fél milliós gépnél. Bár 2003-ban a Canon G2, vagy 2005-ben a 350D 200 eFt-os ára tán nem is ért sokkal kevesebbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük