Nikon Z 14-30mm f/4 S és Z 6 teszt

Megint egy teljes fotós hátizsáknyi teszt cucc érkezett, amely egy Nikon Z 7 és egy Z 6 vázat, Z bajonettes Nikkor 14-30mm f/4 S és Nikkor 24-70mm f/4 S, valamint F bajonettes Nikkor 58mm f/1,4 és 85mm f/1,4 objektíveket tartalmaz. Ezek közül a Z 6-ot teszteljük (ehhez kaptuk a többi objektívet), valamint a Nikkor Z 14-30mm f/4 S objektívet (ehhez kértük a Z 7 vázat).

 
A Nikon Z 6 túl sok meglepetést nem tartogat a Z 7 teszt után, azonban a kisebb felbontású szenzora miatt a nagyobb érzékenységeken mindenképpen alacsonyabb képzajt kapunk majd, így itt a nagy érzékenységnél elérhető alacsony képzaj lesz érdekes. Emellett arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon dinamika tartalékban mit tud felmutatni, mennyire lehet majd jól kezelni az erősen alulexponált, vagy túlexponált képeket.
Megjelent cikkünk:
Kipróbáltuk: Nikon Z 6 – teszt

A Nikkor 14-30mm f/4 a Z rendszer első nagylátószögű objektíve, ami nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert hasonlóan összecsukható kivitelű lett, mint a 24-70mm f/4, ráadásul a 14 mm-es (full-frame szenzorra dolgozó) objektívek között a világon elsőként ez az objektív teszi lehetővé a frontlencse elé szűrők tekerését. Ezt a csupán enyhén ívelt frontlencse teszi lehetővé. Hogy mi az oka annak, hogy ilyen enyhe íveltséget elég volt használni? Nos, többek között ennek is szeretnénk utána járni.
Megjelent cikkünk:
Nikkor Z 14-30mm f/4 S – teszt

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük