A Sigma új „bigmáját” teszteljük: 60-600mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sports

A múltkori három teleobjektív után most ismét egy telével játszadozunk, ezúttal a Sigma új „bigmájával”, a 60-600mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sports objektívvel fotózunk sportot, természetet és sok más egyebet.

fotó: Irházy Melinda

 
Nem kis fába vágtuk a fejszénket, igaz, az 500mm f/4 után már nagyjából sejtettük, hogy mire vállalkozunk. A még egy tyúklépéssel nagyobb gyújtótávolság, a harmaddal több, mint 1 Fé-nyivel gyengébb fényerő miatt várható, hogy az érzékenységet egy kicsit jobban el kell majd engedni.
Tesztünkben azon kívül, hogy milyen képminőséget várhatunk képközépen, sarkokban, nyitott blendén és rekeszelve, még arra is kíváncsiak voagyunk, hogy különböző szituációkban hogy használható az objektív.

Már túl vagyunk néhány próbán, így egy lovas díjugrató versenyen voltunk kint fotózni, de megnéztük a gyurgyalagokat is még egy kicsivel közelebbről, ahol egész estig töltöttük fotózással az időnket, de lesz még elvileg egy laza kosárlabdázás is.
Az eddigi benyomásaink nagyon pozitívak, a fókusz többnyire pontos, persze azért az 500mm f/4-hez képest sűrűbben látunk bizonytalanságot (vagy inkább mi vagyunk bizonytalanok abban, hogy valóban tökéletesen sikerült-e a fókusz, vagy csupán valami mikroberázás rontja a képünket). Az mindenesetre tény, hogy amikor helyes fókuszunk van, akkor kiváló rajzolatban gyönyörködhetünk.

Megjelent tesztünk:
https://pixinfo.com/cikkek/sigma-60-600mm-f-45-63-dg-os-hsm-s-teszt/



Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) A Sigma új „bigmáját” teszteljük: 60-600mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sports bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük