3 kilogramm objektív rendel!

Nem kevesebb, mint 3 kilónyi objektívet hoztam haza.
A szerencsések (rajtam kívül):

  • Canon 70-300mm f/4-5,6 IS USM II
  • Sigma 85mm f/1,4 DG HSM Art
  • Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art



Igaz, ez a hazahozatal még múlt hét pénteken volt, de csak most van egy kis időm, hogy írjak róluk egy kis összefoglalót, illetve most már pár kép is akad, amiket a fenti objektívekkel készítettem.

Természetesen az időjárás most sem könnyíti meg a dolgom, de kihozzuk belőle, amit lehet. Portrézni lehet szobában is, a kültérieket ma reggel sikerült elkészíteni, igaz, most már megint szakad az eső. Viszont a kedvenc templombelsős képeimet nem fogja zavarni, ha nem süt a nap. Meg persze engem se 🙂 Lehet még „makrózni” is, oda meg jó a szoftboxos vaku is.

Elöljáróban annyit, hogy a 85-ös objektív nagyon penge, sarkokban is gyönyörűen rajzol, a bokeh is szép, viszont brutál nehéz.

Sigma 85mm f/1,4 DG HSM Art


Nem kevésbé nehéz a 12-24mm-es ultranagylátó zoom sem, itt a sarkok egy kicsit már asztigmatizmussal terheltek, de a képközép F4 blendén is remek.

Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art


A 70-300-as Canonról pedig csak annyit, hogy ez az eddigi leggyorsabb fókuszmotorú Canon obi, amit valaha láttam (a nano USM nem csak marketing!). A rajzolata jó, de persze azért nem egy 70-200/4L. Amatőr objektívnek készült, ezt árcédulája is jelzi, ehhez pedig bőven az elvárt feletti minőség társul. Igazából csak az átlagos fényerő és az időjárásálló szigetelések hiánya miatt nem merném profi felhasználásra alkalmasnak mondani.

Canon 70-300 f/4-5,6 IS USM II (HDR)


Szóval szuper objektíveket kaptam most tesztre, élmény lesz ezekről írni.

Sőt, egy kis szerencsével akár még egy 70-200-as f/2,8-as Tamron is érkezhet a csapatba.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük