Canon EOS-750D és EOS-760D

Egyszerre jár nálunk a Canon két haladó belépőszintű DSLR modellje.

A Canon az előző években egy kicsit elhanyagolta az EOS-xxxD vonalat, hiszen hiába frissített ez előtt (2013 márciusában) az EOS-700D-vel, az akkori újdonságok aligha dobogtatták meg bárki szívét, hiszen még ráncfelvarrásnak is kevés volt.

Idén azonban beerősített a japán gyártó és kitett magáért, hiszen az EOS-750D mellett egy másik haladó belépőszintű DSLR-t is bejelentett, az EOS-760D-t.

EOS-760D_750D_500d

Az érdekesség az, hogy a két új modell között nagyobb az eltérés, mint anno az EOS-650D és EOS-700D között. Márpedig két ennyire hasonló gépet piacon tartani mindenképpen példa nélküli vállalkozás. Persze arra azért ügyelt a Canon, hogy a 760D képességeivel se veszélyeztesse a 70D piaci pozícióját, de vitathatatlan előnyökkel bír a 750D-hez képest.

Bár a Canon eddig visszafogottan lépkedett feljebb a felbontásban, úgy tűnik a fő konkurens által gerjesztett harcba mégis beszállt, így nem csak a profi szegmensben (lásd 5Ds R), de a belépő DSLR-ek között is komolyabb ugrást hajtott végre a felbontás terén, így most már a Canon is kínál 24 Mpixeles APS-C szenzoros tükörreflexes gépet. Megújult a fókuszrendszer is, pontosabban átkerült az EOS-7D fókuszszenzora. Igaz, nem kapunk annyira részletes beállítási lehetőséget, mint a 7D-nél, de ez talán természetes is. Új fénymérő modul is került a gépbe, de új az akkumulátor, illetve a Wi-Fi vezérlő is újdonságnak számít.

Külsejében már kevésbé látunk eltérést a 700D-hez képest, legalábbis elölről és hátulról nem igazán van szignifikáns különbség. Ha a gépek felső részét vizsgáljuk, akkor viszont feltűnhet, hogy a 700D vakupapucs előtti mikrofonjai átkerültek a 750D-nél a gép elejére, illetve ami ennél fontosabb, hogy a vezérlőtárcsa és az üzemmódtárcsa között két új gomb jelent meg, a fókusz mód választó és a Disp gombok.

A képminőségre nem lehet panasz, egyedül a szolgáltatás-választék terén találunk olyan pontokat, amelyek hiányozhatnak, de ez ebben a kategóriában nem meglepő (pl. nincs HDR fotó mód, nincs időzített sorozat, stb.)
Mivel a két gép szenzorában és képfeldolgozó processzorában nincs eltérés, így most csak a 750D-vel készítettünk tesztfotókat, a 760D-ről egy különbségeket taglaló külön cikk készül majd.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük