Sony Cyber-shot DSC-HX7V

Ismét gépteszt, ismét kompakttal. Ezúttal az exkluzív bemutatón már nálunk járt DSC-HX7V vendégeskedik nálam egy nem teljes hét idejéig.

A Sony Cyber-shot DSC-HX7V az utazózoomok közé sorolható kiskompakt. Ultrakompaktnak nem merném nevezni, ahhoz elég vaskos és a tömeg sem csekély. Utazózoomnak viszont tökéletes.
akkor 16 Mpixeles felbontása brutális, optikája pedig 10×-es zoomátfogású, 25-250 mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal. A Sony kis kompakt gépeinél többször találkoztunk már olyannal, hogy a kép sarkai már életlenek (szférikus aberráció). A DSC-HX7V-nél ilyet eddig nem láttam, legalábbis az eddig készült képek között nem (ami gyakorlatilag az ISO tesztábrát és pár tesztképet foglal magába).

Ha azt mondom, a gépben BSI-CMOS szenzor dolgozik, szerintem már sokan fújják kívülről, hogy óó, igen, akkor gyors sorozat, FullHD felbontás és Sweep Panorama. S bizony, igazuk van. 10 kép/mp 10 képig 16 Mpixelen, FullHD videó sztereó hanggal, optikai zoommal, egyszerű panoráma készítés több felbontásban.

Ezen kívül extra még a beépített GPS vevő, amely a képek geocímkézésére alkalmas (navigációra vagy térkép megjelenítésére nem).

A jól összerakott gép kiváló LCD-t is kapott, a 3″ képátlójú, 920 ezer szubpixeles kijelző a tükörreflexesekből és a felső kategóriás csúcskompaktokból már ismerős lehet.

Az elkészült cikk: Sony Cyber-shot DSC-HX7V teszt
Péter egyébként most egy Nikon D5100-at nyúz. Arról tehát már lemaradtam, de csütörtökön én is kapok egy Nikont.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük