Olympus SP-610UZ

Nehéz úgy csak jókat mondani egy fényképezőgépről, hogy tudjuk róla: az alacsony ár volt a cél. Az Olympus SP-610UZ belépőszintű ultrazoomként márpedig ezt a célt hivatott elérni.

Bár nem a legolcsóbb modell az ultrazoomok között az Olympus SP-610UZ, mégis azt kell mondjuk, hogy ára alacsony. A 60e Ft-os árcímkénél csak pár néhány modellen szerepel kisebb összeg, amelyek ráadásul kisebb zoomátfogásúak.

A 22×-es zoomos Olympus SP-610UZ 28-616 mm közötti zoomátfogást kínál, 14 Mpixeles CCD-vel, 3″-os LCD-vel, 1 kép/mp-es sorozattal, igaz, csak 8 Mpixelen. Extra szolgáltatásai között gépen belüli panoráma összefűzés és HD videó szerepel. Sajnos kézi beállítási lehetőséget nem kínál a masina, ahogy kézi fehéregyensúly beszabályozásra sincs módunk.

A durván nagy gyújtótávolságon kívül tehát más igazán komoly funkció nem található meg az SP-610UZ-ben, de talán ez belépőszintű modellként elnézhető neki.

Meglepő egyébként az, hogy teljes tele állásban sem brutálisan gyenge a kép. Egész jó képminőségre számíthatunk még 616 mm-nél is. Persze az ellenfényt nem szereti, de melyik olcsó tele szereti?

Az elkészült cikk: Olympus SP-610UZ teszt

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük