Digitálisfotó kérdezz-felelek #134

Kedves Birdie!

Találtam a Vaterán egy számomra kedvező árú Canon EX 430-as vakut 40000 Ft-ért garancia nélkül az eladó szerint keveset használt. A 220V kinálatában pedig 60000 Ft-ért egy 430 EX II-es vakut, szerinted érdemes lenne megvenni a használt vakut 20000 olcsóbban vagy inkább egy garanciális újat vegyek. Mi a különbség a 430 EX és a 430 EX II között.

Köszönettel:
Dreamer

Kedves Dreamer!

A Canon Speedlite 430EX II gyakorlatilag a jobb és gyorsabb újratöltési idővel tűnik ki elődjével szemben, valamint a vakutalp változott. A régi még csavarós rögzítésű, az új már a gyorskioldós karos megoldású. Ezen kívül pedig az E-TTL II vakurendszert is támogatja, mely leginkább a szenzormérethez igazított zoomfejben és a fehéregyensúly információban tud többet az E-TTL-nél.

Hogy melyik éri meg jobban?
Igazából ha a vaku elromlik, gyaníthatóan 25-30e Ft alatt nem áll meg a javítása.
Az EX II 2008-ban jelent meg, vagyis az I szériás 430-asok minimum 3 évesek. Azt lenne jó tudni, hogy az illető milyen típusú fotós volt. Ha csak családban meg kirándulásokon kattogtatott, akkor érdemes lehet bevállalni, mert valószínűleg keveset használta.
Ha rendezvény vagy esküvő fotós, akkor viszont nem biztos, hogy érdemes beleugrani, mert pár ezer villanás már lehet a készülékben.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

5 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #134 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük