Notebook matt kijelzővel – de hol keressem?

Pár nap és 4 éves lesz a notebookom. Kora már rajta is látszik, s noha még használható, már el kellett gondolkoznom rajta, hogy ha megadja magát, mi is lesz az a notebook, ami szóbajöhet…

Alapvetően tudatos vásárlónak tartom magam. Főleg műszaki termékek terén vásárlás előtt körbejárom a témát és a saját igényeimnek leginkább megfelelő terméket keresem. Felesleges sallangokért nem szívesen fizetek, de hasznos szolgáltatásokról is nehezen mondok le.

Így volt ez az első notebookom vásárlásakor is, amikor a cél egy olyan gép vétele volt, amivel lehet dolgozni út közben vonaton, tengerparton, vagy éppen a Photokinán.
Túl bonyolult helyzet nem volt, mert a pénztárcám durván leszabályozta a dolgot, s jóllehet így is 200k felett jött ki a végösszeg, egy elég alap cucc jött ki belőle: 1,6-os Celeron, 512 MB RAM-mal és 60 gigás vinyóval, WLAN-nal, és szerencsére vaskos akksival. Az Asus A3H jól szolgált, de pár hónap után megadta magát az akksi. Gariban csere, futár hozta vitte a notebookot, szóval elégedett lehettem.
1 évvel később a billentyűzet kezdett dögledezni, előbb a szóköz, majd az E betű kezdett be-beragadni. Ismét garis szervíz. Azóta jó a taszt.
Az akksi másodjára is elöregedett, az eredeti kapacitásának 33%-át nyújtja csak, ami kb 40 percre elég. Ez már egy Bp-i útnál kevésnek bizonyult, így új akku után néztem.
20k-t kellett kipengetni, de ez az új akksi nagyon király. Igaz, csak akkor használom az új akkut, ha Bp-re megyek, vagy ha tudom, hogy hosszú üzemidő kell. Egyébként a régi akksi van bent.

No de ez még csak egy dolog, a neheze most jön:
Az LCD tartózsanérja kezd elgyengülni, s oldalt már reped szét a kijelző külső kávája. Ez egyébként sem tesz jót a kijelzőnek, mert eddig sem volt túl könnyű lehajtani, de most már oldalt fogni is kell, nehogy varrás mentén végigrepedjen 😀

Szóval nem tudom meddig bírja a kicsike, így elkezdtem keresgélni.

Igen ám, de manapság marha nagy divatja lett a fényes, tükröződő felületű LCD-knek. Ez szobába remek, szebb kontrasztja és jobb színei lehetnek, mint egy matt felületűnek. Bár épp tegnap láttam egy Glare kijelzős ASUS-t, aminek még az enyémnél is szarabb betekintési szöge volt. Egyszerűen meglepő volt, hogy nem tudod úgy nézni, hogy a fekete mindenhol fekete legyen, csak egy vékony csíkban volt kellő kontraszt, de a kijelző felső és alsó harmada már csak szürkének látszott.
Ami miatt nekem a fényes kiesik: vonatban, esetenként szabadban árnyékban is szeretném használni a notit. Ezt pedig tükröződőssel szerintem elég nehéz.
Úgyhogy a feladat adott: matt kijelzős notebook keresése.

Igenám, de hogy? Nemigen tudok ugyanis olyan oldalról, ahol így lehetne szűrni.
Legalábbis eddig nem tudtam.
De végre ráakadtam.

Aki szintén hasonló cipőben jár, annak segítségül:
http://notebookstore.hu/hu/termekek/kereses/osszetett/

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

12 hozzászólás a(z) Notebook matt kijelzővel – de hol keressem? bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük