K&H – hát ez se lesz az év bankja
legalábbis nálam biztosan nem :P

Történt a múlt héten, hogy szükségem lett volna egy márciusi és egy áprilisi számlakivonatra. Mit tesz ilyenkor egy naív ügyfél? Belép az e-bankba és lekérdezi az adott dátumhoz tartozó adatokat. Ahha… Ahogy azt én elképzeltem.

Enyhén szólva meglepett, amikot az e-bankba lépés után a rendszer közölte vele, hogy csak 3 hónapnál nem régebbi időpontról kérhetek adatokat.
Miii???? Na és miért? Vagy most mi, nem az én számlámról van szó? Nem az én forgalmam? Nem az én pénzem?
Bár igaz, manapság már az „én pénzem” kifejezés eléggé idejétmúlttá vált.
No de ne politizáljunk.

Szóval fogtam magam és írtam egy e-mailt a banknak, melyben tiszteletteljes kérésemnek adtam hangot, miszerint tájékoztassanak – amennyiben van lehetőségük -, hogy mi az oka annak, hogy a saját számlám forgalmi adataihoz nem férek hozzá, illetve hogy van-e lehetőség a 3 hónapos limit feloldására.

Elvégre az ember azért használ e-bankot, hogy bárhol bankolhasson. Hiszen ma már egy notebook nem különösképpen nagy szám, pláne nem akkor, amikor munkaeszköz. S hány olyan szórólapot láttunk, amikor a vállalkozó hintaágyból notebookon intézi a banki ügyeit 😛 Persze vigyorog, mint a tejbe tök.
Na én is azt gondoltam, hogy majd egy ilyen ügyfél leszek.
Igaz, hintaágyról szó nem volt, de gondoltam kihasználom a XXI. század vívmányait.

No tehát írtam.
S jött válasz.
Amelyben természetesen egy szóval sem közlik, hogy mi az oka a 3 hónapos blokkolásnak.
De természetesen állnak rendelkezésemre kérhetek kivonatot, számlaforgalmi kimutatást, és igazolást az adott átutalási megbízásokról.
Kivonatot csak papír formában, 2 hétnél nem régebbi számlakivonatnál díjmentes (ez ugye engem nem érint), 2 hétnél régebbinél 2000 Ft/tétel. Hangsúlyozom, per tétel!!! 😛
A kivonatot kérhetem postán, FAX-on, vagy bankfiókban.
Hurrá 😛

Számlaforgalmi kimutatás 3000 Ft/levél.
Igazolás 1500 Ft/tétel (tehát átutalásonként 1500 Ft). Ez is FAX-ra vagy levélben jöhet.

Hát ezek után nem kell diplomás közgazdásznak lenni ahhoz, hogy bárki rájöjjön: egyetlen okból korlátozzák a megtekinthetőséget: azért, hogy emiatt is jól lehúzzanak.

Elég furának érzem, hogy egy fizetős szolgáltatásnál (mert itt 6000 Ft-os éves díjról van szó) nem nézhetem meg a 3 hónapnál régebbi utalásaim, míg a BudapestBank ingyenes internetbankjában akár évekre visszamenőleg is.
Persze a kettő nem egy, mert a K&H-s az vállalkozói, a BB-s meg természetes személyé. Ebből is az látszik, hogy a vállalkozókat mindenki le akarja húzni, mintha legalábbis a vállalkozó az minden esetben valami rokkant igazolvánnyal rendelkező, de KN-es szlovák rendszámú ‘telepjáróval’ járó gazdag majom lenne, akit simán hülyének lehet nézni.

Amin még meglepődtem, hogy ez nem csak az általam használt „belépőszintű” számlánál van így, hanem annál is, aki évi 62.000 Ft számlavezetési díjat fizet. 😛
Egyébként ezt már más esetben is tapasztaltam, K@H meghirdet valami szép nagy kamatot, aztán a végén kiderül, hogy amikor az ember hozzá akar jutni a pénzéhez, akkor olyan jutalékot kérnek, ami a kamat felét megeszi (a fele negyedét meg a kamatadó 😛 ).

Imádom a bankokat 😛 Az én pénzemért, az én pénzemből 😛 😀

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük