Digitálisfotó kérdezz-felelek #123


Szervusz Birdie!

A tanácsodat szeretném kérni. Canon 550D vásárlását tervezem, csak a megfelelő objektív kiválasztásában vagyok kicsit bajban. A későbbiekben szereznék be egy telét, most először az alapobjektívre van lehetőségem. Szeretnék a kitobjektívnél egy magasabb minőséget képviselő darabot, de rengeteg teszt és vélemény átolvasását követően sem tudtam dönteni. Fotós ismerősök javasolták a 17-50-es 2.8f Tamront a nagy és fix fényerő miatt, a Canon 17-85 4-5.6f-t a masszív felépítés, a képstabi és a nagyobb átfogás miatt, illetve a Sigma 17-70-et is egy jó obinak mondják. A keret felső határa 100e Ft körül van. Véleményed szerint melyik a leginkább vállalható kompromisszum és ár-érték arány illetőleg lenne-e más ötleted?

A válaszodat köszönöm előre is.

Gábor

Kedves Gábor!

17-85-öst én nem javaslom. Lágy, aberrációkkal terhes és komoly torzítása van nagylátószögnél.
17-50/2,8 jó obi, sokan szeretik. 17-70 se rossz egyébként, az az 1 Fé hátránya viszont néha rossz, ha kis mélységélességű portrét szeretnél.
Ha a célod az, hogy nagy látószöged és enyhe teléd legyen jó fényerővel és stabilizálva, akkor javaslom a Sigma új 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM obiját.
Elég új darab, de 1-2 hónapon belül szerintem megjelenik a magyar piacon is.
Ha árban magas, akkor azt kell eldöntened, hogy a stab a fontosabb, vagy a jobb fényerő.
Ár/érték arányt nem tudok mondani, mert mindenkinek más az érték (nekem a fényerő pl. fontosabb, mint a nagyobb átfogás).

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #123 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük