Digitálisfotó kérdezz-felelek #122

Szia Birdie!

Egy fotós szakkörhöz kell majd gépeket vásárolnom, ahol kamaszok-fiatalok fognak fotózni tanulni. Még nem tudom, hogy mekkora összeget költhetek el, de már járatom az agyamat, hogy milyen gépeket lenne jó venni nekik, szakköri használatra.
Először tükörreflexes gépekre gondoltam, de rájöttem, hogy objektív parkkal együtt nagyon sokba kerülne. Felmerült hát a gondolat bennem, hogy bridge gépek kellenének esetleg.
Fontos szempont, hogy a szakkörnek idővel lesz egy kezdetleges műtermi része is, tehát lehessen külső vakuval, s egyéb techikával bővíteni őket.
Szerinted milyen gépek a megfelelők erre?
Egy féléből érdemes venni többet, vagy ahány gyerek annyi féle (túlzok) gép legyen?
Érdemes-e beszerezni egy tükörreflexest is az oktatáshoz és ha igen, szerinted mi a legjobb erre a célra?
Ha megtennéd, hogy a válaszodat az e-mailemre elküldöd, akkor egészen biztos, hogy hozzájutok, de azért igyekszem visszatérni.

Köszönettel!

Szia!

Egy tükörreflexes azért nem árt, már csak azért sem, hogy lássanak és használjanak olyat is. Nem kell, hogy mindenkinek jusson egy, ismerkedni lehet felváltva is.
Mindenképpen olyan gépet javaslok, amelyen kézileg lehet állítani mindent (érzékenység, fénymérés, rekesz, záridő, esetleg RAW formátum, ha komolyabban gondoljátok). Valóban nem árt, ha van vakupapucsa is.

Egyébként szerintem egyébként sem kell mindenkinek gépet adni, vegyenek maguknak 🙂 De tényleg, én is tartok most egy fotótanfolyamot EU-támogatott pályázattal és nem biztosítottunk gépet, hozza szépen mindenki a sajátját. Ha kell, akkor 1-2 gépet lehet adni kölcsön.

Műterem? Leginkább tükörreflexes a cserélhető objektívpark miatt (50-es fix, 85 vagy 100-as fix, nagylátó zoom, ezek talán a legfontosabbak).
Hogy ezen belül milyen, az teljesen mindegy, esetleg ha tárgyfotóról is lesz szó, akkor a LiveView és az ehhez kapcsolódó MF jó szolgálatot tehet.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük