Digitálisfotó kérdezz-felelek #121

Szervusz Birdie,

szeretném a tanácsodat kérni. Szeretném megvenni első tükörreflexes gépemet amelyet főkép madár és motorsport fotózásra használnám. Már egy ideje olvasgatom a teszteket de valahogy úgy tűnik, hogy igazán objektív összehasonlítás nem létezik, mert ahány ember annyi ízlés és/vagy nézet. Szóval kíváncsi vagyok te milyen gépet+objektívet vennél 1000-1200 Euro összegből.
Köszönöm.

Lelkes Ödi

Szia!

Így van, ahány ember, annyiféle elvárás, így a te igényeidnek megfelelő gépet is leginkább csak te tudod kiválasztani. Ha a motorsport fotózás fontos tényező, akkor egy EOS-7D igen komoly előnyöket tudna hordozni a kiváló gyors autofókuszával. Persze sajnos az 1200 euroból még a váz se nagyon jön ki 😛
Úgyhogy marad a kompromisszum, mondjuk egy Nikon D300/D300s se lenne rossz választál.
Objektív terén sportfotóhoz egy 70-200/2,8 igen jó választás lenne, se Nikonéknál, se Canonéknál nem olcsó ez, alternatíva lehet a Sigma 70-200/2,8-asa, amely rajzolatban persze a két nagyobbik gyártó termékénél egy kicsit gyengébb. Canonnál még szóba jöhet az olcsóbb 70-200/4L is.
Madár fotózáshoz is megfelelőek lehetnek ezek az objektívek, bár oda már inkább egy 300/4-es fix lenne jobb, esetleg 1,4-es extenderrel + egy komoly lessátor.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

13 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #121 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük