Sony Alpha DSLR-A800 pletyka

2009. január 26. hétfő – 20:19

Kezdőőőőődiiiiik, apa kezdődiiiiiik… – mondhatnánk így a PMA előtt 2 hónappal. Igen, már kezdődik a szokásos pletykaroham, legalábbis az első fekcse már meg is érkezett…

Jóllehet, egy fecske még nem csinál nyarat, de azért valahol el kell kezdeni.
Kezdésnek itt az Alpha család frissítésének vélt A800, amelyről tavaly novemberben már voltak találgatások.
Akkor az A700 frissített változatáról, az A700x-ről is említést tettek, ez egyelőre most még nincs terítéken.

Maradjunk tehát a Sony Alpha DSLR-A800-nál, mely az első pletykákkal ellentétben nem 12,1 Mpixeles lehet, hanem rögtön 15 Mpixeles. No nem is árt ez, hiszen azért a Canon EOS-50D ne nyomja már le felbontásban a Sony csúcsmodelljét, ami fél évvel később jön ki, mint az EOS-50D.
A nagyobb feltételezett felbontással szinkronban a tudni vélt sorozatsebesség is módosul, a korábban emlegetett 7 kép/mp helyett 6,5 kép/mp-re. Az érzékenység ISO100-12800 között lesz változtatható, ha a “jóslatok” bejönnek.
A Sony-hoz közeli inrofmációk szerint az új váz vadonatúj fókuszszenzort is kap, méghozzá 9 fókuszponttal, melyek közül mindegyik keresztszenzoros.
Kicsit merész elképzelésnek tűnik, de azt is rebesgetik, hogy az A800 támogatja a WiFi hálózatokat, ahogyan már a Sony Cyber-shot DSC-G3 teszi.


Szólj hozzá!

Csak a kulturált, emberi hangnemű hozzászólások kerülnek publikus nyilvánosságra. A gyalázkodó, bunkó hozzászólások mennek a kukába.