Olympus E-450

Azt hiszem rossz sorrend jött ki az új Olympus gépek tesztelésére. Jobb lett volna az E-620 előtt tesztelni az E-450-et.

A jót könnyen megszokja az ember. Utána a kevésbé jó már sokkal rosszabbul esik, mint egy kevésbé jó után egy igazán jó.

Az új Olympus gépek tesztelésénél úgy jött ki a lépés, hogy elsőként az igazán okos és remek fejlesztésekkel gazdagított E-620-as járt nálam, majd a múlt hét végefelé az E-450 került a kezembe.
A hétvégi nagy szülinapozás alatt túl sokat nem fotóztam vele, a családi fotókat a már ismerős saját gépemmel csináltam, biztos ami biztos alapon. Bár így utólag be kell ismerni, hogy jó tesztfotó téma lett volna a torta 🙂 .

Az E-450-ről nem tudok ódákat zengeni. Kicsit olyasmi maradni, mint az E-420 volt, s igazi fejlesztés nem nagyon érezhető rajta. Jóllehet, ezt már a sajtóbejelentéskor is érezhettük.
Érdekes, hogy az újdonságként beharangozott Art módokból is csak 3 került e modellbe, míg az E-620-ban 6 szerepel. Vajon ki lesz az, aki amiatt vesz E-620-at, mert abban 6 art mód van? Kinek fájt volna, ha az E-450-ből sem spórolják ki azt a maradék 3-at?
No nem mintha életbevágó lenne, de a szemcsés film módot kifejezetten sajnálom, az nekem személy szerint igazán tetszett az E-620-ban.

Egyelőre nagyon az elején járok, néhány tesztfotó van kész és pár mérés.
A fogása még mindig gyatra, a nyakpántot tartó fém bügyök még most is botrányosan rossz helyen van (annyira nyomja az ujjam, hogy fél óra fotózás után már kifejezetten utálatosnak érzem).
Az LCD jó, a kihajthatóság E-620-ból „nem öröklését” még el tudom fogadni.

Amit viszont szintén furcsállok, az a képnagyítás. Ugyanolyan buta, mint a korábbi E-szériás gépeknél (valami JPEG előnézeti képet nagyíthat, mert már 7×-es nagyításnál is JPEG blokkosodás látszik, az élesség precíz ellenőrzése így elég macerás). Fura ez, mivel az E-450-ben is már az E-620-ban is szereplő új, TruePic III+ képfeldolgozó proci dolgozik, tehát fejlesztés volt, csak valahogy szoftveresen maradt le az E-450.
Kár.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Olympus E-450 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük