Macsóedzés: Nikon D3X teszt előtt

A következő héten alkarra és csuklóra gyúrok macsóedzés keretében. Ehhez beszereztem egy méretes súlyt, valami Nikon, vagy mi van ráírva, meg D3X. Tudja fene mi ez, de mindenesetre jó nehéz.

A tavaly decemberben bejelentett Nikon D3X-szel már találkoztam a Nikon Kft-nél, akkor csak egy pár órás preview-ra futotta.
Most viszont itt van az asztalomon, és rémisztget.

Rémisztget, mert tudom milyen baromi nehéz és szét fog menni a csuklóm 😛
Rémisztget, mert megint erősödik az érzésem, hogy a fullframe baromi jó dolog (amit előbb-utóbb a pénztárcám fog bánni) 😛
Rémisztget, mert akkora ágyúcső van rajta, mint a T72-esen, pedig csak 24-70-es obi. 😛

Hihetetlen tákolmány, az egyszer biztos.

A termékfotózás után természetesen a szoksásos körök következtek, ISO teszt, paraméterek beállítása, stb.
Az érzékenységnél kíváncsi voltam, vajon a kísértetiesen hasonló felbontású és jellemzőjű szenzorral szerelt Sony Alpha DSRL-A900-hoz képest mit tudott kihozni a Nikon.
Nos hát izé.
ISO6400-at néztem csak.
De az döbbenet.
Amit a Sony „kikapcsolt” feliratú zajszűrés mellett produkált, az kb. olyan a Nikno D3X képéhez képest, mint egy FourThirds géphez képest valami ultrazoom zajszűrt képe.
Komolyan nem nagony értem, hogy egy ilyen szériás gépnél miért nem engedi a Sony, hogy ténylegesen kikapcsoljuk azt a nyamvadt zajszűrést. Hadd tudjam már én, hogy nekem részletgazdag, vagy zajmentes kép kell-e…
A Nikon persze nem cicózott, valóban zajszűrésmentes képet is kérhetünk. Hozzá kell tennem, hogy még zajszűrés nélkül is teljesen jó az ISO3200. Jó, a 6400 már kompromisszumos, no az kb. úgy néz ki, mint egy kompakt ISO800-a. Persze gyorsan hozzá kell tenni, hogy a Nikon D3-a azért lenyomja képminőségben a D3X-et. Legalábbis zajban. Akarom mondani zajmentességben. Ami persze nem csoda, hiszen fele akkora felbontású 😉

Biztos ami tuti, kértünk hozzá egy vakut is. Sajna valami hibás darab került hozzánk, így csak full teljesítménnyel hajlandó villanni, de azt is csak manuális módban szinkronizálja helyesen. Mindegy, jobb mint a semmi, majd játszok az érzékenységgel, meg a blendével.
Arra a néhány portréra elégnek kell lenni.

Nos tehát izgalmas és főleg sűrű hét áll előttem, bízom benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzám és nem hátráltat. Mert dolog az lesz vele bőven.

Jah, btw, megint nem sikerült a MÁV-nak késés nélkül hozni-vinni 😛 .

Frissítés: A részletes Nikon D3X teszt olvasható a Pixinfo.com-on.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Macsóedzés: Nikon D3X teszt előtt bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük