Legkedvesebb felhasználóim legkedvesebb üzenetei #2

Előző bejegyzésemre két-két hozzászólás érkezett. Egyik fele úgy vélte, hogy nem szép dolog ezeket kiteregetni. Részben egyet is értek vele, de itt nem az illető lejáratása a cél, csupán okulásképpen osztom meg veletek. A hozzászólók másik fele viszont pontosan úgy gondolta, ahogy én: érdemes ezekből okulni.
Második barátom két moderátori figyelmeztetés után adta be a kulcsot. Talán túllihegték a modik 😛 .

Előzmények:
Első üzenet, amit kapott a moditól:

Értékelés:
Hello!Nekem más jutott szembe mint a fotó tökéletessége.:-)))))

Adott pontszám: 5

Szabályzatunk szerint:
A pontozás és véleményírás során mindenképpen tartsa szem előtt, hogy az adott pontot valahogyan indokolnia kell. Ahhoz, hogy sikeresen tudjon kreditet szerezni, mellőzze a konkrétum nélküli, egy jelzős véleményeket (mint például „tetszik”, „hát ez nagyon tetszik, gratulálok”, „szép”, „jó”, „kiváló”, „hűha, ez nagyon szép”, „nagyon jó, én is szeretnék ilyet készíteni”, stb.) Ilyen esetekben előfordulhat, hogy nem kreditet kap, hanem kreditet veszít! ”
A fenti értékeléshez tartozó pontot a szabályzatnak megfelelően kivontam.
Kérlek a jövőben az 5 pontokat is kellőképpen indokold meg, vagy ne pontozz!

3 nappal később újabb üzenetet kapott egy újabb nem kellően indokolt pontozása után:

Értékelés:
Hát humornak mindenképp nagyon jó!Ennyi segget,atyaég:-)))És a háttér még itt is zöld:-)))))

Adott pontszám: 4,5

Szabályzatunk szerint – melyet regisztrációd során Te magad is elfogadtál – minden adott pontot indokolni kell. Ennél a pontozásodnál ez sajnos nem sikerült, mivel a szöveges értékelésből nem derül ki, mi a kép hibája, mi miatt adtál kevesebb pontot. Félreértés ne essék, nem csak 5 pontot lehet adni, de ha egy képre kevesebb pontot adsz, a felfedezett hibát le kell írnod, vagyis a véleményed indokolnod kell! A fenti értékeléshez tartozó pontot a szabályzatnak megfelelően kivontam.
Kérlek, a jövőben indokold meg minden adott pontod.

Erre az üzenetre kérjük, ne válaszolj.

De itt betelt nála a pohár és röviden tájékoztatta a moderát, hogy elérte a toleranciaszintjét az a zaklatás, amit eddig kapott:

Figyu!Néhány napja regisztráltam magam,de már most elegem van ebböl,h a moderátora állandóan leminösit.Ha valamiröl ez a véleményem amit leirtam akkor ez és ha azt irnám,h tetszik akkor az lenne.Szerintem baromság amit itt követelményként adtok,h novellát kell irni minden kép mellé.Ugyhogy én itt be is fejezetem a fotózz!-oldalát.Húzzatok a faszba!

Szeretném hangsúlyozni az állandóan szót 😉 21 értékelést írt, ebből 2 után kapott üzit. Mondjuk megértem. Szemét modik rászálltak. Mint látható. :D:D

Természetesen ilyenkor érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire reális ezekbe a dolgokba belenyúlni. Úgy értem, hogy ténylegesen szükség van-e a pontozások kordában tartására. De a végső konklúzió mindig az, hogy érdemes, hiszen többször kaptunk már olyan visszajelzést, hogy mégiscsak a fotozz.hu-n kapják a leghasznosabb véleményeket. Ez persze szinte biztos, hogy nem a kezdő fotósoktól érkezik, de ha őket is rászoktatjuk arra, hogy gondolkozzanak, mielőtt értékelést írnak, saját magukat is fejleszthetik.
Az is egyértelmű, hogy nem mindenkinek azonos a tolerancia szintje. Van akit kifejezetten irritál, ha meg akarják neki mondani, hogy mit tegyen. Én ezt el is fogadom. De az alacson tolerancia szinttel miért áll összhangban az alacsony intelligencia?
Én is regisztráltam már pár olyan oldalon, amelyről később kiderült, hogy nem az elvárásaimnak megfelelően működik, vagy éppen nem azt nyújtja, amit szeretnék. Mégsem küldtem el a faszba az üzemeltetőit. :-/

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Legkedvesebb felhasználóim legkedvesebb üzenetei #2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük