Digitálisfotó kérdezz-felelek #114

Szia Birdie! A tanácsodat szeretném kérni: Kinéztem magamnak egy pana lx3-at, mert kicsi, könnyen zsebbe rakható, szép képeket csinál és persze szeretem a nagylátószöget. Sokáig vacilláltam a g10, P6000 és a lx3 között, de végül e mellett döntöttem a sok összehasonlítás és tesztek alapján. Szeretnék rá egy nagylátószögű előtétet,de talán a panasonic a legdrágább. Más gyártó előtétjét rá lehet csavarni, illetve ahhoz saját márkájú adaptere kell, vagy használhatom a panasonicot is? Egyébként úgy látom, elég nehezen szerezhetőek be ezek az előtétlencsék itthon, még a márkaboltban is.

Nagy valószínűség szerint használhatod más gyártóét is, de gyaníthatóan nem fog olyan szép eredményt hozni, mint a gyári előtét.
Első körben egy DMW-LA4 adaptert kell beszerezni, erre lehet aztán feltekerni 46 mm-es menetátmérőjű lencséket vagy szűrőket. Kérdés inkább az, hogy a többi 46 mm-es nagylátószögű konverter beszerezhető-e egyáltalán és olcsóbb-e, mint a Panasonicé (láttam Canon, Sony változatokat, ezek nem biztos, hogy olcsóbbak, viszont volt valami JVC, ezt meg szerintem esélytelen itthon beszerezni).

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

7 hozzászólás a(z) Digitálisfotó kérdezz-felelek #114 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük